Facebook Instagram Youtube

Debrecen: Hírek

KERÉKPÁRRAL A HIVATALOKBA

mkdebrecen - 2015-04-01
április 1, debrecen, döntéshozó, képtelenség, magyar kerékpárosklub debrecen, tréfa



FRISSEN A NYOMDÁBÓL!


Debrecen, 2015. április 1. - Kerékpárral a hivatalokba

Az önkormányzati képviselők nem tarthatják meg mandátumukat, ha nem érkeznek hetente legalább kétszer kerékpárral a munkahelyükre. - jelentette be Dr. Papp László, Debrecen polgármestere.


A bejelentés (áprilisi) pillanata - Forrás: dehir.hu

A városatya azt is elmondta, hogy a város fenntartásában lévő intézmények vezetőinek csak akkor hosszabbítja meg a megbízását, ha szintén vállalják a heti kétszeri munkába járást kerékpárral.

"Veszélyes lenne egyik napról a másikra bevezetni ezt a szabályt, ősztől azonban reális lehetőséget látok a megvalósításra. Addig viszont még sok dolgunk akad. A múltkor is az egyik képviselőt láttam, ahogy csak a kereket zárta le egy kerékbeállítós tárolóhoz, ráadásul sodronylakattal. Arról nem is beszélve, hogy amikor elindult, a villamost se lehetett hallani, annyira nyikorgott a lánca." - szomorkodott a polgármester, majd így folytatta: "Ezt így nem lehet! Komplex intézkedési tervet kértem a kollégáimtól, amit rövidesen el is kezdünk megvalósítani!"

Az érintettek fakultatív kerékpáros KRESZ-tanfolyamon és gyakorlati oktatáson vesznek részt, alapvető kerékpárszerelési ismereteket sajátíthatnak el, és megismerkedhetnek a lakatolás minden csínnyával-bínnyával!

"Hogy is tudna valaki egy közösséget olajozottan vezetni, ha a saját lánca nyikorog, vagy netalán beborul a biciklijével az árokba?" - tette fel a jogos kérdést a polgármester, majd így zárta a gondolatát: "A vezetői képességfejlesztést az alapoktól kell kezdeni."

Boris Johnson, London polgármestere - Forrás: internet


A HÍR KOMOLYANVÉTELÉBŐL ADÓDÓ KELLEMETLENSÉGEKÉRT FELELŐSSÉGET NEM VÁLLALUNK!