Facebook Instagram Youtube

Debrecen: Hírek

MI LENNE, HA...?

mkdebrecen - 2016-02-10
debrecen, fejlesztés, javítás, közlekedésbiztonság, magyar kerékpárosklub debrecen

  • Mi lenne, ha nyernél az ötös lottón?
     Jelenleg épp 333 millió Ft a főnyeremény.
  • Mi lenne, ha te felelnél az EU-s pályázati pénzekért?
    Van 444 milló Ft, ami szétosztható pályázatokra.
  • Mi lenne, ha dúsgazdag hajdúsági lakos lennél?
    A széfedben most épp csak 555 millió Ft lapul.

Mi lenne, ha ezt a pénzt (legfeljebb fél milliárd Ft) a következő 5-6 évben (fokozatosan, nem egyszerre) csak a debreceni kerékpáros közlekedésre költhetnéd el. A közlekedésbiztonság megoldásokat fejlesztenéd, esetleg barátságosabbá, kellemesebbé tennéd a már meglévő nyomvonalakat, vagy inkább újabb útvonalakat próbálnál kialakítani?

Mitévő lennél? Min változtatnál?

Természetesen senki se világmegváltásban gondolkodjon vagy vadiúj, a közúti szabályozásoknak is tökéletesen megfelelő, 3 méter széles, különálló kerékpárutakban... szóval csak realistán! Alacsony költséggel járó, de annál hatékonyabb dolgokat lehetne kitalálni, például forgalomcsillapítás pár táblával vagy fekvőrendőrrel; belvárosi és lakóparki sebességcsökkentés, szintén táblákkal; egyirányú utcák kétirányúsítása a kerékpáros forgalom számára, hogy így ne kelljen kerülni; megfontoltabb, közösségibb forgalomszervezést néhány kerékpársáv kijelölésével; vagy elég volna szerinted pár csatornafedél lecserélése, vagy a padkák lecsiszolása, pár tábla lecserélése; ki tudja mi járhat a fejetekben...

Ami biztos, hogy nekünk van itt egy problématérképünk a városról... mit látsz rajta, és mit nem [megj.: ránagyítva és az ikonokra kattintva feltűnik a magyarázat is]? Szerinted mi kellene, hogy mindenképpen fel legyen tüntetve rajta? Mi nem annyira fontos, hogy rajta legyen?

Várjuk javaslataidat!

Kattints! (ha van beállított levelezőprogramod)
Vagy írj nekünk a mkdebrecen@gmail.com címre, tárgynak használd: #problématérkép

Köszönjük!

Térkép - Debreceni kerékpáros problématérkép (nagyíts és kattints az ikonokra a leírásért)