Facebook Instagram Youtube

Debrecen: Hírek

REKORDER REGGELIZŐK

mkdebrecen - 2015-09-27
bringás reggeli, debrecen, magyar kerékpárosklub debrecen

Debrecen + Ti + Mi + főtér + ősz + reggeli = kerékpáros tömeg.

Körülbelül így lehetett leírni, mindazt amit a Magyar Kerékpárosklub debreceni aktivistáiként az őszi Bringás Reggelin tapasztaltunk, amely során már több éves hagyományt folytatva, minden alkalommal egyre több kerékpárral közlekedőt vendégelünk meg. Mert a bringával közlekedők növekvő tömege megérdemli, hogy megajándékozzák, hisz nemcsak maguknak tesznek jót, de a várost is élhetőbbé varázsolják.

Ugyan a kedd reggel is hasonlóképpen indult, mint az átlag hétköznapok szoktak, de annyiban azért csak eltért a megszokottól - főleg a villamoson ülőknek - hogy kora reggeltől kisebbfajta tömeg alakult ki a főtéren.

Valósznű, hogy a reggeli már hagyományos programmá vált, sok visszatérő vendéggel találkoztunk, de a hirtelenjében... csak ott becsatlakozott bringásból is akadt bőven. Elég volt csak megemlíteni a változatos reggeli lehetőségét, amivel a kerékpáros közösség tagjait vártuk, egyből lassított és fordul tirányba mindenki. A kakaóscsiga, a müzliszelet és a picit késve befutott rudik is, valamint mindezek rostos gyümölcslével párosítva, kimondottan csalogatóan hatottak. És akkor volt még gyors alapszerviz is.

A bringások egyre aktívabbak, egyre többen vannak, és az előző időszakokhoz viszonyítva is nyugodt szívvel elmondható, hogy tudatosan és korábban érkeznek, nehogy lemaradjon valaki is a csigákról. Ezért alakulhatott ki rekordhosszúságú sor! Köszönet a rekorder reggelizőknek...

A csigák mellett matricákat is kaptam a lelkes kétkerekezők, ami mellé - adomány fejében - egyéb kiegészítőket is kaphattak, pl. dudát, küllőprizmát, túratérképeket, lokálciklopatrióta pólót (ez valószínűleg egy új szó is, az "I bike DB" pólóinkra). És meglepő módon a közlekedésrendészet munkatársai is megjelentek, hogy láthatósági mellényt és fluoreszkáló karkötőt osztogassanak.

Köszönet mindenkinek, aki kedd reggel is kitekert az utcára, a térre, a friss üde levegőre! Kakaós csiga sajnos nem jutott mindenkinek, de valahol tök jó érzés, ha 2-2.5 óra alatt elfogy 350 csiga, 100 müzliszelet és 486 üdítő meg még pár száz túrós rudi.

Bringázunk, amíg csak tudunk!


Köszönjük a debreceni Bringás Reggeli támogatását:



Köszönet együttműködő partnereinknek:

  • Gyöngy Ház Kerékpár-centrum
  • Mátyás Sütő Kft.

Ahol talán viszontláthatod magad:


FIGYELEM!
Közösségi játékot hirdetünk az Európai Mobilitási Hét alkalmából, szeptember 16-29. között. Amit csinálnod kell: 1. Bringázz! 2. Fotózz! 3. Gyűjts! 4. Nyerj! 
De akár használhatod a fenti albumok egyikét, ha épp te szerepelsz egy képen... Részletek, játékszabályzat >> ITT