Facebook Instagram Youtube

Debrecen: Hírek

SZEMLÉLETFORMÁLÁS A HÉTVÉGI KERÉKPÁROS NAPON

mkdebrecen - 2013-06-13
debrecen, magyar kerékpárosklub debrecen, szemléletformálás

Az elmúlt hétvégén elméleti és gyakorlati tapasztalatokkal gyarapodhattak azok a lelkes érdeklődők, akik megjelentek a debreceni Decathlon áruház parkolójában. A szervezők jóvoltából előzetes regisztrációt követően a jelenlévők különféle játékos formában ismerkedhettek meg a kerékpározás örömeivel.

A helyszínen kipróbálhatták magukat fixi, illetve hétköznapi bringás ügyességi pályán, tekerhettek torkuk szakadtából 500 métert pár másodperc alatt a goldsprint bajnokság keretében, betekintést nyerhettek GPS-es biztonságtechnikai megoldásokba, és természetesen megismerhették a kerékpározás írott szabályait is a Magyar Kerékpárosklub debreceni területi szervezetének önkéntesei által felügyelt kerékpáros KRESZ-kérdőív segítségével.

Mindezek mellett helyi aktivistáink igyekeztek minél teljesebb tájékoztatást adni az érdeklődőknek tevékenységünkről. A klub országos és helyi tettein túl lakatolási tanácsok, mindennapi bringás közlekedési tippek várták a látogatókat, valamint a Kerékpáros Kisokos ismertetése. De ott volt az új tablósorozatunk, mellyel a konkrét helyi közlekedési helyzetek minél biztonságosabb megoldásához adtunk tippeket a bringásoknak, valamint a városban még ismeretlen kerékpárosbarát közlekedési megoldásokat villantunk fel. A klub iránt érdeklődőket kedvezményes csatlakozási lehetőség is várta.

Reméljük, elég okkal szolgáltunk a belépéshez, ha mással nem akkor a gumibelsőcsere-versenyen vagy az egyik utolsó goldsprint-futamon nyújtott teljesítményünkkel, bár a "profik" köridejéhez önkénteseink még fejlődni kell!

Terveink szerint a jövőben is részt veszünk az ehhez hasonló rendezvényeken.