Facebook Instagram Youtube

Debrecen: Hírek

VÁROSI AUTÓMENTES NAP BESZÁMOLÓ ÉS KÉPEK....

mkdebrecen - 2013-02-28
autómentes nap

A Magyar Kerékpárosklub debreceni csapatával ismét megmozgattuk a bringásokat!

Szórólapokkal, Kerékpáros Kisokossal, és sok színes ajándékkal felszerelkezve, könnyed, felszabadult hangulatban indultunk neki vasárnap a Városi Autómentes Napnak.

A Déry Múzeum előtt 9 órától kellemes zenei aláfestés mellett a tollak sercegése töltötte be a teret, ahol bringások tucatjai vállalkoztak a kerékpáros tudásszint felmérő feladatok kitöltésére. A kerékpáros KRESZ-totó volt a legnépszerűbb, de emellett a gyerekek körében a műszaki felszereltséggel és bringa alkatrészekkel kapcsolatos feladatlapok is közkedveltek voltak. A biciklis szerencsekerék előtt pedig, mint mindig most is hosszú sor várakozott.

Jó volt látni azt is, hogy mindenkit érdekelt a kerékpáros infrastruktúrákról összeállított bemutatónk, melyben olyan elemeket is megmutattunk, amelyekkel egyenlőre nem találkozhatunk Debrecenben. Az érdeklődők egyöntetűen pozitívan nyilatkoztak arról, hogy a kerékpáros nyom, a kerékpársáv, nyitott kerékpársáv, valamint az egyirányú utcák kerékpárosok számára való megnyitása valóban a bringázók érdekeit és biztonságát szolgálja, és a környezet megóvását is szem előtt tartva javasolt volna ezeket az elemeket alkalmazni a városunkban is.

A délelőtt folyamán foglalkoztunk még a kerékpár lakatolás praktikáival és azt is bemutattuk, hogy milyen a jó lakat. Szó esett még a bicikli karbantartással kapcsolatos kérdésekről, tennivalókról, majd ezt követően egy sokakat vonzó sikeres Bebiciklizéssel zártuk programjaink sorát.

A rendezvényről itt nézhetitek meg a képeket:

https://picasaweb.google.com/110995065138603699754/VarosiAutomentesNap2012Szeptember23?authuser=0&authkey=Gv1sRgCPuQ_a3fuIKS2AE&feat=directlink