Facebook Instagram Youtube

Dél-Pest: Hírek

EGY KÖZMŰÉPÍTÉS MARGÓJÁRA - VÉLEMÉNY

Pere - 2017-07-22
bkk, dél-pest, felújítás, gyalos- és kerékpárút, kerékpárút, könyves kálmán, közlekedés, küzút, magyar kerékpárosklub

Valahol szerintem mindenki megértő tudna lenni a felújítások, közműépítésekkel kapcsolatban, hiszen ezek időnként esedékesek. Azonban az elmúlt hónapokban zajló közműépítés a Könyves Kálmán körúton jól rávilágít arra a problémára, hogy hogyan kezeljük a gyalogosokat és a kerékpárosokat. Kerékpáros szempontból - bármennyire nem ideális - ez egy fontos közlekedési útvonal. Míg gyalogosoként a rengeteg irodaház miatt is lenne elengedhetetlen, hogy mindig könnyen lehessen arrafelé sétálni.

Ehhez képest az elmúlt hónapokban "lövészárkokon" kellett átmászniuk a gyalogosoknak, míg a bringautat úgy zárták le ahogy éppen kedvük volt a kivitelezőknek - mindenféle alternatíva nélkül, vagy hatalmas padkákkal. Emiatt a gyalogos és kerékpáros konfliktusok száma jócskán megnőtt és mindenki úgy közlekedett ahogy éppen tudott. Azonban még talán ez a tény is eltörpül ahhoz képest, hogy némely kamionos simán beparkolt a szűk gyalog- brinaútra, holott nem túl messze bőven volt parkoló ahol elfért volna.
S miután végre eljött a vége az építkezésnek és mindenki várta, hogy visszaáll a régi rend ami az egész után maradt az leírhatatlan. A viacolor úgy lett visszatéve ahogy sikerült. Gyakran több centiméteres hézagokkal, hullámosan, de van ahol egyszerűen hiányzik egy darab. Az új aszfalt hullámosabb mint a viharos tenger. És talán az egészben a legszomorúbb az, hogy ezután úgy gondolom nem túl pesszimista az a gondolat, hogy ez bizony így is fog maradni balesetveszélyesen, Mekk Elek módra.
S kerülgethetjük majd a Rákóczi híd (Lágymányosi) megcsúszott támfala miatt a lezárást még hónapokig. Holott ott is egy kis odafigyeléssel leválaszthattak volna egy kis részt az úttestből.

(Elnézést a képek minőségéért, de valami technikai baki folytán, nem engedi jobb minőségben feltölteni a képeket)