Facebook Instagram Youtube

Dél-Pest: Hírek

GYŐZELEM! ALIG 1 ÉVNYI LEVELEZÉS KELLETT ÉS FELÚJÍTJÁK A KERÉKPÁRUTAT!

Pere - 2016-01-08
bkk, dél-pest, felújítás, kerékpárút

Győzelem!

Alig 1 évnyi levelezés után, a BKK végre felismerte, hogy valamit tenni kell és felújítja a tönkre tett kerékpárutat!

Történt, hogy a Könyves Kálmán körúton, a Lenkei János és a Remíz utca közötti viacolorral burkolt gyalog- és kerékpárút tönkre ment. A viacolor téglák először csak felvették a klasszikus nyomvályú formát, majd elkezdtek mozogni, minek hatására, eső után napokig sarat fröcskölt az arra járó kerékpárosokra. A nyomvályú természetesen nem magától keletkezett és nem is a kerékpárok okozták, hanem az ide szabálytalanul behajtó autók. Noha az irodaháznak van hátul gazdasági bejárata, még is ide parkolt a Magyar Posta (!), az ételfutár, az irodai felszerelések beszállítója és persze itt közlekedtek az irodaház aljában lévő autószalon gépjárművei is. Mivel a személy- és teherautók rendszeresen használták parkolásra ezt a részt, joggal feltételezhetjük, hogy soha, senki nem büntette meg őket, ami elég fura, hiszen jól láthatóan, szabálytalan helyen parkoltak.

Az ügyben több alkalommal is írtunk a BKK-nak, illetve a jarokelo.hu oldalra is feltettük a bejelentésünket jó pár alkalommal. A BKK-tól kapott válaszokat sokszor megdöbbenve olvastuk, hiszen nem arra voltunk kíváncsiak, hogy ki az út kezelője (BKK Közút) vagy hogy majd fel lesz újítva, hanem arra, hogy mikor fognak tenni valamit? Erre sajnos konkrét válasz nem érkezett.

2014 decemberében tettük meg az első bejelentést és 2016 január 6-án végre jó hírt kaptunk! A BKK fel fogja újítani a tönkre tett utat és behajtást gátló oszlopokat fog elhelyezni. Mi ennek nagyon örülünk, de lenne pár észrevételünk és kérdésünk a levelükkel kapcsolatban:

- nem 2014 decemberében romlott le ennyire az út állapota, hanem hosszú évek során, miért nem vették észre?

- 2015 februárjában bejárták a kérdéses szakaszt és megállapították, hogy szinte folyamatosan behajtanak az autók és ez teszi tönkre az utat. Akkor miért nem intézkedtek azonnal?!?

- Levelük szerint többször is egyeztettek az irodaház tulajdonosával a szabálytalan behajtásról. Minek? Mire számítottak? Őröket fog állítani vagy mi? És ha most ezt csak így le lehet zárni, akkor meg főleg mire vártak?

- Állítólag 2015-ben többször javították az utat, viszont sok, rendszeresen erre járó kerékpáros egybehangzó állítása szerint, ez nem igaz, de legalább is ők nem látták ennek nyomait. Sőt az általunk készített 2014 decemberi, a 2015 júniusi és a 2015 szeptemberi fotókon sem látható nyoma ezeknek a javításoknak.

- A BKK levele szerint, azért zárják le a szóban forgó részt, mert e nélkül a javítás pénzkidobás lenne, hiszen az autók továbbra is behajtanának és tönkre tennék az utat. Ezzel egyet is értünk, csak az nem világos, hogy ennek felismerésére miért kellett 1 év? Illetve ha igaz, hogy javították az utat több alkalommal is 2015-ben, akkor miért herdálták el erre a közpénzt?

Nem szeretnénk olyanoknak tűnni, akiknek semmi se jó, mert őszintén örülünk, hogy végre felújítják az utat, de értetlenül állunk a történések előtt, mert a most meghozott intézkedéseknek már régen meg kellett volna történnie, még egy átlag ember észjárásaval is.

https://www.jarokelo.hu/budapest/bejelentesek/3929/darabjaira-hullo-kerekparut

https://www.jarokelo.hu/budapest/bejelentesek/5942/darabjaira-hullo-kerekparut-2

https://www.jarokelo.hu/budapest/bejelentesek/7338/autoutnak-hasznal-jarda-es-kerekparut