Facebook Instagram Youtube

Dél-Pest: Hírek

HUNGÁRIA KRT - SALGÓTARJÁNI ÚT KERESZTEZŐDÉS BALESETVESZÉLYES ASZFALTHIBÁI

Pere - 2014-10-11
balesetveszély, bkk, dél-pest, kerékpárút, úthiba

Még júniusban írtunk egy levelet a BKK-nak, a Hungária krt- Salgótarjáni út balesetveszélyes aszfaltgyűrődés kapcsán. Most zajlik az építkezés. Alább a nyári válaszlevelük olvasható.

KB két hete megírtuk, hogy aktívan levelezünk több probléma kapcsán is. Ma, válasz érkezett a BKK-tól a Hungária körút és Salgótajáni út kereszteződéssel kapcsolatban és a szegélykövekről is többet tudunk már. Íme a válasz :

Társaságunk közösségi oldalán 2014. június 5-én tett bejegyzésével kapcsolatban az alábbi választ adjuk.

A BKV Zrt. tájékoztatása szerint a Hungária körút – Salgótarjáni út kereszteződésében még az ősz folyamán lesznek felújítási munkálatok, amelynek során az átszelés cseréjének munkálataihoz kapcsolódóan tervezik a balesetveszélyes útburkolati hibák javítását.

A kerékpárutakon általánosságban kifogásolt szegélymagasságok ügyében a következőkről tájékoztatjuk.

A BKK Zrt. kizárólag azon kerékpárutak esetében látja el a kezelői és üzemeltetői feladatokat, amelyek a Fővárosi Önkormányzat kezelésében lévő főútvonalak, közutak és közterületek kijelöléséről szóló 432/2012.(XII.29.) Korm. rendelet értelmében a Fővárosi Önkormányzat hatáskörébe és illetékességébe tartoznak. Egyéb kerékpárutak kezelői és üzemeltetői feladatait az illetékes kerületi önkormányzatok végzik.

A Társaságunk által kezelt és üzemeltetett kerékpárutak kijelölése során mindenütt igyekszünk biztosítani az akadály- és zökkenőmentes haladás feltételeit. Ennek ellenére előfordul, hogy csapadékvíz-elvezetési okok miatt kell küszöböt építeni, de ott is igyekszünk az egyértelmű szegélykiemelést elkerülni.

Az útfelújítást követő burkolatbontási tilalom idején történő kijelölés esetén garanciális okokból nem süllyesztjük le a szegélyt, és az csak később, anyagi lehetőségek és kiviteli kapacitás függvényében valósulhat meg.

Előfordulhat, hogy az ott lévő, nagy méretű közműaknák aránytalanul nagy átépítési költsége miatt nem kerül megfelelő szintre a szegély, vagy például egy közműrekonstrukció után visszaépül a kiemelt szegély a szerelvények beépítésének kényelmesebb kivitelezése okán.

Előttünk is ismert a probléma, ezért folyamatosan azon dolgozunk, hogy az érintett helyeken a szegélyek lesüllyesztését elvégezzük. Szívesen veszünk minden olyan bejelentést, amely nem csak a hiba leírásával (kátyú, szegély, növényzet stb.), hanem jól azonosítható helyszín-meghatározással (pl. házszám, csomópont, közvilágítási oszlop stb.,) tájékoztat minket a hibákról, mert ezek megkönnyítik munkánkat és segítenek a félreértések elkerülésében (javítunk egy hibát, de a bejelentő nem arra gondolt).

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a leírtak konkrétan az általunk kezelt kerékpárutakra vonatkoznak, a mások által üzemeltetett létesítményekre nem érvényesíthetőek maradéktalanul.

A kellemetlenségért szíves elnézését kérjük.

Budapest, 2014. július 1.

Üdvözlettel: