Facebook Instagram Youtube

Dél-Pest: Hírek

ÖSSZETEKERÜNK, CSEPEL-SZIGETI ZÁRÓTÚRA

Pere - 2016-04-20
csepel, csepel-sziget, dél-pest, kerékpár, kerékpáros túra, makád, osszetekerunk, ráckeve, szigetszentmárton, szigetszentmiklós, sztk riders, túra

Összetekerünk, Csepel-szigeti zárótúra

Április 9.-én, az egész napra beígért esőzés ellenére, közel ötvenen vágtunk neki az Összetekerünk program Csepel-szigeti túrájának.

A program lezáró eseménye, ennek az útvonalnak a bejárása volt. A résztvevők közel 110 kilométert tettek meg. A túra reggel 9-kor indult a Gubacsi-hídtól. Az első pihenőt a szigetszentmiklósi Kis Duna Panziónál tartottuk. Némi kávé és frissítő után a csapat meg sem állt a szigetbecsei strand közelében lévő Czár büféig. Az időjárás továbbra is kegyes volt , az eső elkerült minket. Szigetbecsétől hamar elértünk Makádig, mert a csapat kezdett éhes lenni és a beígért paprikás krumpli elég nagy ösztönző erő volt.

Makádon Baski Gábor polgármester úr fogadott minket és a község nevében üdvözölte a résztvevőket. A nemrégiben átadott rendezvényközpontban fogyasztottuk el a finom ebédet, amit az önkormányzat munkatársai készítettek számunkra. Az ebédszünet után tekertünk is tovább, hiszen még sok kilométer állt előttünk.

Lórév és Ráckeve után, Szigetszentmártonban álltunk meg a cukrászdánál némi frissítőre, ahol Kálmán barátunk meglepetése várt ránk sajtos roló formájában, sőt még a nap is kisütött. Köszönjük Kálmán! Innen már nem volt sok hátra és egy szusszal megérkeztünk újra a Gubacsi-hídhoz.

Köszönjük minden résztvevőnek, hogy ilyen nagyszerű túra lett az Összetekerünk záróeseménye! Ne feledjétek, Debrecenben és Székesfehérváron is hasonló túraútvonalak várnak mindenkit!

Külön köszönjük az SZTK Riders és Wekerlei Társaskör tagjainak valamint a Szigetszentmiklósi Kis-Duna mente TDM, a Tourinform Ráckeve és Makád község önkormányzati munkatársainak a segítséget!

Képek: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.946538622129746.1073741852.292129110904037&type=1&l=a74965a626

Az Összetekerünk programot a Magyar Kerékpárosklub 2015 májusában indított, aminek a célja, hogy új kerékpáros túraútvonalakt jelöljön ki, illetve fejlessze az önkormányzatok, a helyi civil szervezetek és a szolgáltatók közötti együttműködést, érdekérvényesítő képességet. A program keretében a Magyar Kerékpárosklub Dél-pesti területi szervezet, több mint 60 kilométernyi új kerékpáros túraútvonalat jelölt ki a Gubacsi-híd - Szigetszentmiklós - Majosháza - Ráckeve - Makád - Tass - Makád - Lórév -Ráckeve -Szigetszentmárton útvonalon.

A program a Norvég Civil Támogatási Alap és az Ökotárs Alapítvány segítségével valósulhat meg. Projekt azonosító: NCTA-2014-10906-E.