Facebook Instagram Youtube

Dél-Pest: Hírek

TURISZTIKAI FEJLESZTÉSÉRT LOBBIZUNK A CSEPEL-SZIGETEN

Pere - 2018-11-27
csepel-sziget, fejlesztés, kerékpár, kerékpárút, osszetekerunk, ráckeve, túra, turizmus

Talán mégis megvalósulhat a nagy álom és a Csepeli-szigetből bringás paradicsom válik? Dolgozunk rajta!

Október végén egy megbeszélésen, november elején pedig egy útvonalbejáráson voltunk, amin a Magyar Közút, az Aktív Magyarország, Ráckeve, Makád, Szigetújfalu, Szigetszentmárton szakemberei, vezetői vettek részt.

A találkozó apropója az volt, hogy a Ráckevei Önkormányzat szeretne egy turisztikai útvonalat kitáblázni Ráckeve - Szigetújfalu - Szigetszentmárton útvonalon. A megbeszéléseken felvetődött több alternatív lehetőség is, ezek vizsgálata a közeljövőben fog megtörténni.

Ami viszont ennél is sokkal fontosabb, kezdeményeztünk egy turisztikai fejlesztést ami az egész szigetre vonatkozna. A fejlesztés lényege, hogy egy a szigetet körbetekerhető út jöjjön létre. Az út főbb elemei, az egész szigetet körbeölelő gátrendszer koronáján futnának.

Vereckei Zoltán, Ráckeve alpolgármestere felkarolta az ötletet és a többi polgármesternél is kedvező fogadtatásra került az ötlet. Az álom megvalósításának első lépése, hogy az önkormányzatok összefognak és elkészítettnek egy tanulmánytervet, amivel a megfelelő helyeken lehet lobbizni. Erre a Ráckevei Önkormányzat már előkészületeket is tett.

Meglátásunk szerint, a Csepel-sziget kerékpáros turisztikai fejlesztése nem csak a turisták érdekeit szolgálná, de erősítené a helyi vállalkozásokat, önkormányzatokat, mukahelyeket teremtene valamint árvízvédelem és hivatásforgalmi kerékpározás szempontjából is segítséget nyújtana. Mindezek mellett, mivel a lehetséges út egyes elemei már rendelkezésre állnak, a megvalósítás költségei sem lennének óriásiak.

A fentiekhez kapcsolódóan, 2019-re elkészülhet a Ráckeve és Tasi zsilip közötti, gáton vezetett, aszfaltozott kerékpárút.

Ja és ha valaki Szigetújfalu közelében teker, nézzen ki az öbölbe, a hódvárhoz ! :) Itt az öböl: https://goo.gl/maps/qjDWkqVENg72