Facebook Instagram Youtube

Dél-Pest: Hírek

ÚJ TÚRAÚTVONAL CSEPEL- SZIGETEN - ÖSSZETEKERÜNK REGIONÁLIS TURIZMUSFEJLESZTÉSI PROGRAM

Pere - 2015-09-13
csepel, dél-pest, kerékpáros túra, osszetekerunk, túra

Sziasztok!

Az elmúlt hónapokban a tagjaink és a ti segítségetekkel bejártunk és megterveztünk egy új túraútvonalat a Csepel szigeten, az Összetekerünk regionális turizmusfejlesztési projekt keretében.

A kijelölt útvonal főleg kis forgalmú aszfaltozott úton halad, pár kilométert pedig földúton. Családbarát, gyerekekkel is bejárható.
Az útvonalon sok élelmiszerbolt, étterem, közkút, szállás, strand, erdei tanösvény és egyéb történelmi látnivaló található. A túra egy nap alatt is bejárható, de szivesebben ajánljuk a két vagy három napos verziót.

A térkép hamarosan bővül a szolgáltatók listájával is. Ehhez tőletek is szeretnénk javaslatokat kérni, akár itt akár a del-pest kukac kerekparosklub címen. Tehát ha ismersz egy jó éttermet, szállást, érdekes helyet, kellemes kávézót, szép partszakaszt, kérünk, oszd meg velünk is!

A térkép: https://www.google.com/maps/d/edit?mid=zetljF14WP1A.k6sGhRquvqXw&usp=sharing

A továbbiakban felkeressük az önkormányzatokat és a helyi szolgáltatókat, hogy minél több kerékpárosbarát intézkedéssel segítség elő a túraútvonal jobbá tételét. Várhatóan április környékén felfestjük és kitáblázzuk a teljes útvonalat.

Köszönjük a segítséget a Szigetszentmiklósi TDM iroda dolgozóinak, A Ráckevei Tourinform munkatársainak, valamint a Szigetszentmiklósi Riders és a Wekerlei Társaskör tagjainak is!

A program a Norvég Civil Támogatási Alap és az Ökotárs Alapítvány segítségével valósulhat meg. Projekt azonosító: NCTA-2014-10906-E.