Facebook Instagram Youtube

Érd és Térsége: Hírek

3 FALU 2 KERÉKEN, A 10. JUBILEUMI ALKALOMMAL

SZSolt - 2013-05-26
bringa, bringázás, családi, kerékpározás, pusztazámor, sóskút, tárnok

A meghívás: 10. jubileumi 3 falu 2 keréken

Ötödször vettem részt érdiként tárnoki és pusztazámori ismerőseim meghívására. Mostmár vannak ám sóskúti ismerőseim is! Öröm volt már az első, így évente visszatértem, kerekeztem fiatalokkal, idősekkel, mert élmény volt a részvétel e kedves, családi eseményen. Tetszett, hogy minden évben körforgásban másik település a házigazda. Tapasztalhattam, hogy minden évben eljön mindhárom falu polgármestere, esetenként jegyzője, és az országgyűlési képviselő sem hagyta ki egyszer sem.

Most volt először, a jubileumi rendezvény alkalmából, hogy többet megtudhattam a kezdetekről. Papp Sarolta, a Sóskút 2000 társaságtól ötlete volt a kerékpáros megmozdulás a három szomszédos község összefogásával. Olyan jól kitalálta és megszervezte, azóta is gurul, fejlődik, évről évre megrendezésre kerül. Hol van még ilyen szép együttműködés?


Az első túrán 2004-ben összesen 138 fő volt ott, aztán a következő évben már 39 fő indult Sóskútról, és összesen 170-en vettek részt: http://www.soskut2000.hu/3f4k2005.html Az utóbbi években 5-600 fő körülire nőtt a létszám, s távolabbról is eljöttek az ismerősök. Mivel az egykori ötletgazda most a Magyar Kerékpárosklub számára is küldött meghívót:

idén Budapestről is részt vett egy kedves kerékpáros Kerékpárosklubos család. A házigazdák által szolgáltatott ebéd után meg lehetett nézni a lovardában épp zajló díjugrató versenyt, és még sok elfoglaltság volt előkészítve elsősorban a gyerekek számára, a kötélhúzástól a lovasíjász bemutatóig, azonban egy hirtelen jött zápor nagyrészt elmosta ezeket. Mert hamarosan indultak tovább Pusztazámor felé a kerekezők. Képek az eseményről

Drukkoljunk, hogy tartsa meg jó szokását, az összefogás e szép példáját e három település, hadd legyen sokak örömére minden évben 3f2k!


Sóskútról és a Sóskút 2000 társaságról: http://www.soskut2000.hu/frame.html