Facebook Instagram Youtube

Érd és Térsége: Hírek

A PÁROSBRINGA

SZSolt - 2013-03-04
bibringa, buddy bike, érd, érd körbe, párosbringa

Személyes beszámoló következik itt, példa arra, mire is lehet jó még a Kerékpárosklubunk információs hálózata.

2012 év elején találtam a neten egy fényképet, ami egy párhuzamos tandemet ábrázolt:

Akkor május közepén volt esedékes a 25. házassági évfordulónk, s mivel nekem biciklis meglepis házasság megerősítő újraesküvő állt a fejembe, ez a kép rögtön beillett a képbe. Meg is írtam hirtelen minden bringás ismerősömnek mit keresek, köztük elsőként a Klubosoknak.

Kaptam válaszokat, pl. a pécsi Simor Árpitól, aki az újpesti Bringantit ajánlotta, mint aki képes elkészíteni egy ilyen szerkezetet. Már tárgyaltam Bringantival, amikor Barna Miki válasza meg érkezett: 'a youtube-on keress rá "Buddybike", az kell neked!'. No ott ezekre akadtam:
http://youtu.be/giGm7n9n_Ps
http://youtu.be/AuAJ2Ql4PMQ
 s innentől tudtam, mit keresek, amit tudattam ismerőseimmel is.

Eltelt vagy 2 hónap, amikor megint egy Klubostól kaptam jelzést, miszerint egy csepeli raktárba beérkezett a vágyott párosbringám. A srác, aki svájcból behozta, használt bringák importjával foglalkozik. Mivel eljutott hozzá, valaki pont ilyet keres, sejtette, meglesz a vevője. Érte mentem, s kiderült, kettőt hozott, mindkettőt olyan hibákkal, ami miatt egyik sem használható. De a kettőből pont össze lehetett rakni egyet. Alkudoztunk picit, de tényleg megvolt a vevője:) Egyből a tárnoki Benta Bringás cimborámhoz vittem a zsákmányt, otthon senkinek sem szóltam.

A 25. éves házassági megerősítésünk úgy alakult májusban, hogy nem a Párosbringa volt a "limo szolgálat", nem fért bele a szerény eseménybe. Ám májusban a 3 falu 2 keréken rendezvényen Tárnok .. Sóskút .. Pusztazámor útvonalon már vállalkoztunk az első hosszabb útra.


Aztán jöttek a jóbarátok is kipróbálni. Nézd csak mi van, ha lényegesen eltérő súlycsoportba esik a két fél? Egyedül is tudok ám menni vele, bár az már nem szépségdíjas.

Nyáron a Balaton körül köröztünk sokak örömére, ősszel pedig az Érd Körbén is ezzel keltettünk (megérdemelt:) figyelmet:



Most éppen megint beteg a Párosbringánk, mert a sok kíváncsi kipróbáló meggyötörte, ám igyekszem megjavíttatni, azzal megyünk ide: http://www.erdkorbe.hu.

Ha jó leszel és eljössz, és még jó is leszel, kipróbálhatod a Párosbringát!

Addig is hátszelet Neked!

ZSolt