Facebook Instagram Youtube

Érd és Térsége: Hírek

BRINGÁSREGGELIZTÜNK ÉRD ALSÓN

SZSolt - 2017-10-05
breggeli, bringás reggeli, érd alsó, érd felső

Az ország több, mint 40 pontján volt bringás reggeli szeptember 28-án. Érden egy nappal később 29-én tartottuk, mert a lelkesedés csak két nappal az országosan meghirdetett esemény előtt szállta meg egyik társunkat és fűzött meg minket egymás után: legyen már!

Évek óta rendezgettünk párszor lelkes és vidám fiatalokkal a városközpontban, a két vasút között, Érd Felsőnél és a Széchenyi téren.

Most Érd Alsóra esett a választás, mint helyszínre, mert olyan fontosnak gondoljuk a bringás szempontból fejlesztését. Hiszen a Stop.Shop és a vele egybeépült P+R parkolóval, a Volán és MÁV állomásokkal igazi multimodális csomópont. Jól használható bringatárolók helyett félreeső, kerékgyötrő méltatlan megoldásokat maradtak itt meg a 100 Mrd Ft-os felújítás után.

Ezért a bringások nem a félreeső tárolókban hagyják, hanem lakatolják ahova tudják, a szem előtt levő korlátokhoz.



A gyors döntés után, miszerint viszünk egy kis színt abba a magárahagyott körtnyezetbe, be is jelentkeztünk hirtelen a Klub Központba az esemény országos listájába felkerülésért na meg szponzor csomagért. Azért adtunk magunknak még egy napot, és 29-ére hidettük meg a Facebook oldalunkon, na meg az Érd Körbe egyesület oldalán. Nagyobb erőfeszítést nem tettünk a meghirtésbe, így még az érkező bringások közül is többen csodálkoztak, mert nem jutott el hozzájuk a hír. Aztán a jeles reggelen kivonultunk, lám.

Hányan jártak arra bringával? Nem sokan, talán 20-30-an.

Hányan láthatták a kis akciónkat? Legalább 2-3000 vonatközlekedő, akik gyalog, busszal, autóval jöttek.

Aki kért, és megérdemelte, a reggelihez a Kerékpárosklub Kisokos kiadványát kapta, s vihette magával jó hírünket.

Mit akarunk ezzel elérni? Nem mást, mint mielőbbi jól használható bringaparkoló építést. Kezdetnek figyelemfelhívást, aztán továbblépve keressük a megvalósítás módját. Hadd legyen elég a alkalmas, lakatolható bringatámasz! Pont annyi, illetve legalább eggyel több, mint ahányan bringával jönnek a városközpontba, a vonathoz, akkor ha már meg vannak a megfelelő feltételei. Sok tere van itt a fejlődésnek, ám a támaszok a bringáknak azok bizony szükségesek!

Kívánunk ehhez hátszelet magunknak!