Facebook Instagram Youtube

Kecskemét: Hírek

MEGVALÓSULNI LÁTSZIK A BELVÁROSI KERÉKPÁRTÁMASZOK KIHELYEZÉSE

elod - 2012-03-02

Korábban beszámoltunk róla, hogy a városházával új kerékpártámaszok kihelyezéséről kezdtünk el egyeztetni. Tegnap hárman voltunk a főkertész-asszonynál. Ismét nagy örömmel fogadtak minket. Nagyon felkészültek voltak a hivatalban, végeztek előzetes terepszemlét és egy konkrét, berajzolt térképpel vártak minket. Ezen kivétel nélkül szerepeltek a mi javaslataink, plusz még az övékéi is. Így összesen több, mint 200 támasz helye került fel a térképre. Átnéztük a javaslatokat, megbeszéltük a tudnivalókat, végül négy központi helyet kijelöltünk, amelyeket első körben megpróbálnak végigvinni a hivatal fogaskerekein.

Konkrét döntés majd csak március végén várható. Onnantól fogva viszont felgyorsulnak a folyamatok, kérik majd segítségünk a kivitelezővel való konzultációban és a pontos helyszín kijelölésében. Egyébként a "P" támaszok mellett döntöttek.

Megállapodtunk velük még arról is, hogy kidolgozzák a kerékpártámaszok közterületre való elhelyezésének sillabuszát, ha szükséges a folyamatot jelentősen könnyíteni fogják és kérték a segítségünk abban, hogy velük közreműködve keressünk meg cégeket, akik vállalnák, hogy kihelyeznek a városban ilyen támaszokat.

Ma pedig már az első megkeresés is megérkezett, egy kávézó fog öt darab biciklitámaszt kihelyezni a külső terasza mellé. Ebben már mi segédkezünk nekik. Ilyenek ezek a "P" támaszok: