Facebook Instagram Youtube

Kelet-Pest: Hírek

ELÁRASZTOTTÁK CSÖMÖRT A BICAJTÁMASZOK

aindoor - 2014-06-24
csömör, fejlesztés, kerékpártámasz

Hosszú folyamat fontos része jött el azzal a lépéssel, hogy Csömörön is megjelennek a legjobban használható bicajtámaszok. Még 2011 decemberében volt a Kerékpárosklub és Csömör Önkormányzat között egy megbeszélés amin áttekintettük a bicajosokat érintő kérdéseket. Ennek egyik legfontosabb lépése a mostani, ami elősegíti a településen belüli kerékpározást . Számos bolt, közterület és önkormányzati intézmény elé lett kihelyezve kerékpártámasz.

Ami azonban még jobbá teszi ezt a hírt, hogy ezzel együtt egy erősebb kampányt kívánnak elindítani a kerékpározás népszerűsítése érdekében. Ezzel ösztönözni a csömöri lakosokat, hogy gépjármű helyett inkább a kerékpárt válasszák a boltba, iskolába vagy ügyintézéskor. Így egy kis tábla hirdeti a kerékpártámaszokba helyezve, hogy: "Bringára fel"




A mostani fejlesztés csupán az első lépése a kerékpártámasz programnak, mert vannak olyan helyek így például az általános iskola, ahol az őszi iskolakezdésre tervezik az átadást, továbbá olyan helyekre is kerülhetnek amik a most kimaradtak.