Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

Szombaton találkoztak a területi szervezetek

Idén egy hónappal előrébb hoztuk az éves szervezetfejlesztési találkozónkat, amin a területi szervezeteink vezetői, elnökségi tagok, irodai munkatársak és szakmai munkacsoportok képviselőinek részvételével beszéltük át az elmúlt évet, terveinket, és a bringás fejlődésért végzett munkánk hatásának javítását vizsgáltuk. 11 helyi csoport képviselői jöttek el, és nagyon jó beszélgetések folytak.

Köszi a fotózást, Vargosz!

2016 óta szervezzük meg minden évben a területi szervezeteink napját, amin segíteni szeretnénk a klub helyi csoportjainak, tudását, megismerni egymás utóbbi egy évét és éves terveit. A szombati találkozón a visszajelzések alapján több időt szántunk a helyi csoportok eredményeinek beszámolóira, és több országos tervünket is átbeszéltük a Bringázz a Munkába kampány folytatásától az önkormányzati választásokig.

A találkozó egyik kiemelt témája idén is az új támogatók, tagok, önkéntesek elérése és bevonása, csoportjaink erősítése volt, amiben most is a civil szervezetek fejlesztésével foglalkozó Mozaik Hub igazgatója, Cernov Mircea segített egy interaktív, őszintén kibeszélős workshop vezetésével. A Mozaik Hub civil szervezetek számára indított képzésein már többen részt vettünk, mindenkinek ajánljuk.

Ezzel párhuzamosan Molnár Berta műszaki tanácsadónk vezetésével külön programon foglalkoztunk a közlekedésszakmai munkával. Itt arról volt szó, hogyan tudnak a területi szervezetek helyismerettel rendelkező tagjai minél hatékonyabban beszállni a kerékpározást érintő tervek véleményezésébe, saját javaslatok készítésébe.

A találkozón ott volt a Kerékpárosklub dunaújvárosiszékesfehérváriszegedi, kecskeméti, balatoni, debreceni csoportja, partnerünk a Bringázz Sopron Egyesület, az észak- és kelet-pesti, illetve a dél-budai csoportok több tagja, valamint a hamarosan újjáalakuló bel-budai csoport leendő szervezői. A találkozó jegyzeteit és prezentációit megosztjuk a résztvevőkkel, és azokkal is, akik nem tudtak eljönni.

A találkozó nem jöhetett volna létre a Szimpla Kert és a Mozaik Hub támogatása nélkül. Köszönjük a helyszín felajánlását, illetve a workshop-ot! Külön köszönjük a részvételt mindenkinek. A szervezésben nyújtott segítségért köszönet Szanyi Gergely elnökségi tagnak, Buday Bence kollégánknak és a helyszínt biztosító Liptay Orsinak.

 

 


Tetszett a cikk?

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

  • Add nekünk adód 1%-át! Adószámunk: 18245402-2-41. További infók az 1%-ról.
  • Oszd meg a cikket, ha egyetértesz céljainkkal!
  •  
  • Lépj be! Tagsági díjaddal nem csak a munkánkat támogathatod. Helyi szervezetekhez csatlakozhatsz és rengeteg szolgáltatás, kedvezmény, biztosítás is jár érte az egész országban. Belépéshez kattints ide!