Miért jó tagnak lenni?

Törökbálinton is beindult a Bringázz a suliba program

2012 szeptemberében végre Törökbálint két iskolájában is elindultak a bringavonatok, egyre több gyerek és szülő részvételével megkezdődött a Bringázz a suliba program.

Törökbálint önormányzatával már korábban kapcsolatba kerültünk, nem kis részben a helyi Kerekdomg Környezetvédelmi Egyesület aktivitásának és közreműködésének eredményeként megbíztak bennünket azzal, hogy tegyünk javaslatot a település kerékpáros közlekedésének fejlesztésére. Remélhetőleg az elkészült koncepció alapja lesz a későbbi fejlesztéseknek!

A helyi egyesület segített bennünket abban is, hogy elindítsuk az iskolai programunkat. Két iskolában sikerült szülőket rávenni, hogy vegyenek részt a programban.

A közös megbeszélés után végül kb 20 gyerek indult el reggel az iskolába a már ismert "bringavonatokban", szülői kísérettel iskolába. Sok sikert és sok csatlakoztót kívánunk a törökbálinti gyerekeknek/szülőknek!

 

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése

Alig talaltam vissza, ez a cikk nem a BAM oldal hireibe (is) lenne valo?

Pomazi Matyas suli gyakorlata: alsosok szuloi kiserettel, felsosok meg a suliban letett kisvizsga utan egyedul mehetnek biciklivel iskolaba (es eleg szep szamban vannak, a hosszu biciklitarolo a suliudvarban a falra szerelve ha nem is tele, de szepen meg van tuzdelve bringakkal, sajnos a kampanyolas ellenere nemigen regisztraltak magukat a bam-ban). En konkretan a ket alsos lanyommal megyek, leginkabb utanuk (keresztezodesben mellettuk) tekerek, szerencsere eleg forgalomszegeny utakon jarunk, ez is eleg, nem kell elol-hatul valaki - sajnos nem egy iranybol kozelitjuk meg a tobbiekhez kepest az iskolat. Egy fel szezonon at ugyan mondtam nekik a legkisebb utcanal, hogy jobbkez, szelen menj, gyalogosra vigyazz stb., de mar nem kell. Otodikre, ha nem mennek at messzebbi suliba, igy tenyleg el lehet oket engedni (a kisebbik me'g utolso eves oviskent kezdte).