Facebook Instagram Youtube

Díjátadó ünnepséggel indult a STARS-UNIQA 2016/17-es tanéve

Díjátadó ünnepséggel indult a STARS-UNIQA 2016/17-es tanéve
2016.10.11
A program előzményeként 3 tanéven át a BKK közreműködésével zajlott a STARS Europe projekt, amelyet méltó módon egy díjátadó ünnepséggel szerettünk volna lezárni. Az eseménynek az UNIQA Biztosító Zrt. székházában lévő konferenciaterem adott otthont és mind a Biztosító, mind pedig a BKK sok-sok ajándékkal is hozzájárult a díjazáshoz.

Tavasszal beszámoltunk róla, hogy új projekttel bővült tevékenységi körünk és a STARS-UNIQA szemléletformáló program koordinátoraként iskolásoknak és szülőknek, valamint tanároknak mutatjuk be – a helyi szervezésű programok összefogásával, előadások megtartásával és mentorálással – a kerékpározás és más fenntartható közlekedési módok előnyeit. Fő célunk hosszú távon minél nagyobb módváltás elérése az általános-, és középiskolába járó gyerekek körében, a bringával történő iskolába járás tekintetében.

A program előzményeként 3 tanéven át a BKK közreműködésével zajlott a STARS Europe projekt, amelyet egy díjátadó ünnepséggel szerettünk volna lezárni. Az eseménynek az UNIQA Biztosító Zrt. székházában lévő konferenciaterem adott otthont és mind a Biztosító, mind pedig a BKK sok-sok ajándékkal is hozzájárult a díjazáshoz.

A rendezvényre szinte minden díjazott és jó eredményt elérő iskola képviselője, valamint a program partnerei is el tudtak jönni és a felnőttek mellett kb. 30 iskolást is megvendégelhettünk. Az iskoláknak a BKK révén 2200 STARS-os pólót és rengeteg fényvisszaverő karszalagot, az UNIQA révén hátizsákokat és frissítőt, a Kerékpárosklub révén pedig hasznos és játékos ajándékcsomagot adhattunk át elért eredményeik díjazásául, majd finomságokkal láttunk mindenkit vendégül és tortával ünnepeltük az elmúlt évek sikereit és a programba fektetett rengeteg energiát.  

A díjátadót Bihari Zoltán nyitotta meg az UNIQA Biztosító részéről, majd a BKK Stratégia  vezetője, Kerényi László Sándor köszöntötte a díjátadó minden vendégét. A díjakat a BKK programban résztvevő munkatársai, Bereczky Ákos, Kőrizs András László és Tóth Patrik, valamint a STARS-UNIQA program jelenlegi koordinátora, Müller Kinga adták át.

A projektben – amelynek záróriportját itt olvashatják - a három év alatt összesen 26 iskolát vont be a BKK és a 3. tanévben ebből 13 volt aktív, jó eredményeket elérve. A díjazás a megtartott programok számával és komplexitásával, a megszólított célcsoporttal/ célcsoportokkal és az elért közlekedési módváltással is összefüggően alakult ki. Több iskola jól teljesített minősítésű oklevelet érdemelt ki és idén először különdíjakat is osztottunk a két legaktívabb középiskolának, a Békásmegyeri Veres Péter Gimnáziumnak és a Weiss Manfréd Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumnak. Előbbi esetében az iskolába kerékpárral járók száma is egészen különleges eredményeket mutat, utóbbi iskola esetében pedig a budapesti felvonulásokon való részvétel is kiemelendő a többi izgalmas, általuk szervezett program mellett és ezért mindkét intézmény kiérdemelten kaphatott különdíjat.

Az általános iskolák esetében a résztvevők legjobbjai között egy jól teljesített, kettő Bronz, kettő Ezüst és a STARS-Europe magyarországi történetében legelső Arany minősítését is kioszthattuk. A Brassó utcai Általános Iskola részéről a kreatív foglalkozások, a Máriaremete-Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola részéről a megszervezett és alkalomadtán több mint kétszáz diákot is megmozgató túrák, táborok és biciklis akadálypályák megszervezése, míg a Szemere Bertalan Általános Iskola esetében a sokszínű és izgalmas gyerekprogramok, a Kolonics György Általános Iskola részéről pedig a programok komplexitása és sokoldalúsága miatt érdemelték ki az iskolák és helyi programkoordinátor tanárok a díjakat. Külön kiemelendő a Kandó Téri Általános Iskola, a 800 főnél is nagyobb diákszámmal bíró suliban az elmúlt évben majdnem 50 aktivitásba is beleszőtték a projekt célkitűzéseit: a módváltásra ösztönzést, a KRESZ és a közlekedési eszközök játékos bemutatását, valamint a biztonságos közlekedés fontosságára és a kerékpározás előnyeire való figyelemfelkeltést.

Sok szeretettel gratulálunk minden, a programban eddig résztvevő iskolának az előző tanévekben elért eredményekhez és bízunk benne, hogy az idei tanévben az immár országossá bővült STARS-UNIQA programhoz az eddigiek mellett számos új iskola is becsatlakozik.

Müller Kinga


Tetszett a cikk?

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

Lépj be! Tagsági díjaddal nem csak a munkánkat támogathatod, hanem rengeteg szolgáltatás és kedvezmény is jár érte az egész országban. Belépéshez kattints ide!

Add nekünk adód 1%-át. Adószámunk: 18245402-2-41. További infók az 1%-ról

Oszd meg a cikket, ha egyetértesz céljainkkal!
 

 

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron