Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

STARS-UNIQA oktatási program gyerekeknek

A Föld- napja alkalmából tartottunk szemléletformáló programot a XVI. kerületi általános iskolásoknak a Hermina Sportparkban, a STARS-UNIQA iskolásokat célzó programunk keretében. A rendezvény május 12-én zajlott le és összesen 12 iskola alsós és felsős osztálya, több, mint 200 diák vehetett részt a programokon. 

A Föld napja programnapot a XVI. Kerületi Önkormányzat Környezetvédelmi Irodája szervezte és egy komplett programcsokrot állítottak össze interaktív előadásokból, ismeretterjesztő, tudásfejlesztő programokból a kerületi iskolásoknak. A rendezvényt Mizsei László, a Környezetvédelmi és Közbiztonsági Bizottság elnöke nyitotta meg, majd köszöntőt mondott Szatmáry Kristóf parlamenti képviselő és Kovács Péter polgármester. Az állomásokon a Magyar Kerékpárosklub mellett további hat, a környezettel kapcsolatos témákat érintő szervezet várta a résztvevő diákokat: a Vigyél Haza Alapítvány, az Agyklub, a Levegő Munkacsoport, az Erdőmentők Alapítvány, a FÖRI, valamint a XVI. Kerületi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.

Még több kép az eseményről itt.

A Magyar Kerékpárosklub állomásán korosztályokhoz illeszkedő programokat tartottunk. Az alsósokkal interaktív foglalkozás keretében beszélgettünk a közlekedési módok előnyeiről és hátrányairól, a fenntartható közlekedési lehetőségekről, valamint a kerékpározás fontosságáról és létjogosultságáról és a kerékpár tartozékairól. A gyerekek nagyon lelkesen vettek részt a beszélgetéseken és sok információval gazdagodtak.

A felső osztályos tanulókkal a Hermina Sportparkban kiépített KRESZ pályán a legalapvetőbb KRESZ ismereteket adtuk át, majd a gyakorlati oktatásé lett a főszerep: mindenki, aki szerette volna, kipróbálhatta kölcsönbringákon a KRESZ pályát és csapattagjaink segítségével a közlekedési szabályoknak megfelelően végighaladhatott egy előre kijelölt útvonalon több társával egyetemben. A gyakorlati foglalkozás is nagy sikert aratott.

A programpontunkon a foglalkozások után mindenki kapott ajándékba egy-egy Kerékpárosklub Kisokost, amelynek nyomtatási költségét a XVI. Kerületi Önkormányzat finanszírozta. A Kerékpárosklub kiadványában gyakorlati tapasztalatok alapján összegyűjtötte azokat a kerékpározással kapcsolatos praktikus információkat, amelyek mindenki számára hasznosak lehetnek: a kiadványban szó van az ideális bicikli kiválasztásáról és tárolásáról, indulástól lakatolásig a közúti közlekedés írott és íratlan szabályairól. 

STARS-UNIQA programunkról bővebben itt olvashattok.

Müller Kinga
 


Tetszett a cikk?

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?
Add nekünk adód 1%-át! Adószámunk: 18245402-2-41. További infók az 1%-ról.

Lépj be! Tagsági díjaddal nem csak a munkánkat támogathatod. Helyi szervezetekhez csatlakozhatsz és rengeteg szolgáltatás, kedvezmény, biztosítás is jár érte az egész országban. 
Tagsági akciónkban értékes nyeremények és garantált I Bike Budapest ajándékok várnak. Belépéshez kattints ide!

Oszd meg a cikket, ha egyetértesz céljainkkal!