Facebook Instagram Youtube

Dél-Pest: Hírek

LEZÁRJÁK VAGY NEM? EUROVELO6 HELYZETE A HÍDÉPÍTŐ UTCÁNÁL

Pere - 2017-05-02
dél-pest

Az elmúlt hetekben egy építkezés borzolta fel a dél-pesti kedélyeket. Történt, hogy az Eurovelo 6 nyomvonalán, a Hídépítő utcánál, a Gubacsi híd felé vezető nyomvonalon, egyszer csak szürke oszlopok jelentek meg. Az ott dolgozó munkások szerint, a területet birtokló cég kerítést épít. Igen, bármilyen furán is hangzik, az Eurovelo 6 nyomvonala magánterületen fut. Ez önmagában nem gond, mert a nyomvonal kijelölése hosszú egyeztetések után valósult meg, illetve mivel ez a rész parti sáv, így külön előírások vonatkoznak arra, hogy mit lehet építeni és kinek az engedélyével.

Az viszont már nagyon nagy gond lenne ha a kerítés elkészülne, mert vagy Csepel felé kellene sok kilométeres kerülőt tenni, vagy a rendkívül forgalmas Soroksári úton tekerni. És akkor még a turistákról nem is ejtettünk szót.

A hír gyorsan terjedt, foglalkozott vele például az Index , a Hír TV, a TV2, illetve a kerületi újságok is beszámoltak róla. Természetesen megkerestük az érintett céget, akik 3 nap múlva válaszoltak is. Levelük szerint nem készülnek lezárni az utat, a szürke oszlopokat az illegális szemétlerakók ellen, a "Magánterület" feliratú táblákat pedig a graffitisek miatt helyezték el.

Az nem teljesen világos, hogy a szürke oszlopok mitől védenek jobban, mint a hosszú ideje ott lévő, betonnal kiöntött, derék magasságú sárga csíkozású oszlopok, amik között egy bringa is nehezen fér el.

A hír nyomán a Ferencvárosi Önkormányzat jelezte, hogy a kerület kisajátítaná a területet, de nincs rá egyelőre forrás. A kisajátítás azért is jó lenne, mert talán az út felújítása és rendbentartása is rendszeresebb lenne.