Facebook Instagram Youtube

Debrecen: Hírek

4-BŐL 3 LÁTHATÓ

mkdebrecen - 2016-11-26
critical mass, debrecen és környéke, felmérés, közlekedésbiztonság, lámpaszámlálás, magyar kerékpárosklub debrecen, országos lámpaszámlálás

Köszönjük annak a 14+2 embernek, aki önként, ingyen és bérmentve kiáll 2016. november 16-án Debrecen és környékén (Józsa és Hajdúszoboszló) az esti órákban kerékpárlámpákát számolni.

Térkép

A magyar Critical Mass szervezői által elindított, a statisztikai mérési feltételekhez immár több, mint 5 éve ragaszkodó kezdeményezés a 20 perc alatt, Debrecenben 221 fő kerékpáros közlekedőt számolt, 3/4-ük közlekedett szabályosan kivilágítva. Ez egybecseng az utóbbi 5 év trendjével amely azt mutatja, hogy a szabályos felszereléssel kivilágított kerékpáros közlekedők aránya ősszel hasonló mértékű, azaz általános elmondható:

A kerékpárral közlekedők 3/4-e szabályosan van kivilágítva!


Ez persze azt jelenti, hogy 4-ből 1 kerékpározó polgártársunk még mindig szeret vakmerően élni és csak részben kivilágítva, vagy semmiféle kivilágítást sem használva Debrecen útjain tekerni. Persze ez abból is fakadhat, hogy a közvilágítás javulásával növekszik az indirekt láthatóság, vagy épp aznap merül le az elem. De valljuk be, a legtöbben bele sem gondolnak, mennyire felelőtlenek saját magukkal és másokkal szemben is. Ezért, mi - a Magyar Kerékpárosklub debreceni területi szervezetének tagjai - szeretnénk továbbra is a lehetőségeinkhez mérten mindent megtenni azért, hogy a jövőben 10-ből legalább 9 bringás látható legyen.

  • Emlékeztetőül írásunk a láthatóságról.



A továbbiakban pedig beszéljenek az infografika számai, ahol az elmúlt időszak őszi számlálási eredményeit is pár kattintással elő lehet varázsolni. Azt pedig mindenképpen említsük meg, hogy a kiemelt 5 helyszínünk adatai alapján, a szabályosan kivilágított kerékpárosok 2015-ös 74%-os aránya az idei évben 79%-ra emelkedett:


A nyers adatok egy táblázatban láthatóak.
A végére egy angol felvétel, mindenki okulására: