Facebook Instagram Youtube

Debrecen: Hírek

BAM! DEBRECEN 2013. TAVASZI EREDMÉNYEK

mkdebrecen - 2013-07-27
bam, bringázz a munkába, debrecen, debrecen és környéke

Kiértékeltük a 2013-as tavaszi Bringázz a Munkába! kampány eredményeit Hajdú-Bihar megyére koncetrálva. Az általatok megadott információk alapján készült kimutatás a következő érdekes adatokkal szolgált:

  • Az résztvevők 10%-a származott az észak-alföldi régióból, amivel másodikként benne volt a legjobb 3 régió között (Közép-Magyarország: 60%; Dél-Alföld: 11%)
  • Az észak-alföldi régió résztvevőinek 64%-a származott Hajdú-Bihar megyéből (Jász-Nagykun-Szolnok megye: 21%; Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 15%). Ráadásul ezzel a részvételi aránnyal Hajdú-Bihar megye benne van a megyei TOP 3-ban is!
  • A Hajdú-Bihar megyei bringások 91%-a debreceni székhelyű céghez/iskolához tekert munkába menet.
  • A kampányban regisztrált hajdúsági bringások 55%-a férfi, míg 45%-a nő.

Érdekességek:

  • Összesen 73290 km-t tekertünk le mi, Hajdú-Bihar megyeik;.
  • Egyénileg a legtöbb kilométert egy balmazújvárosi lakos tekerte tiszaújvárosi munkahelyére. Nem kevesebb, mint 2418 km (napi átlag 106 km oda-vissza), aki 6x esőben is tekert és 2x defektet is kapott! Elismerésünk!
  • Egy úr, aki "rendkívüli" módon 23 nap öltönyben járt, 3 nap a gyermekét is szállította és 5 esős nap sem tántorította el a munkába való biciklizéstől.
  • Egy anyuka pedig azzal vívhatja ki mások elismerését, hogy a kampány ideje alatt 17 nap szoknyában tekert, a gyermekét is szállította, és 7x esőben is bringázott, tette ezt úgy, hogy defektet is kapott egyszer.

Infografikában bemutatva a nyers számokat:



Még több részletre vagy kíváncsi olvasd el az országos anyagokat is vagy keress meg minket, ha tudunk válaszolunk!


A „Bringázz a munkába!” (Bam!) kampány a Magyar Kerékpárosklub szervezésében valósul meg a Kerékpáros Magyarország Program keretében, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, mint a kampány kezdeményezője és a védjegyoltalom jogosultja hozzájárulásával.