Facebook Instagram Youtube

Debrecen: Hírek

BRINGAKIÁLLÍTÁS 2. FELVONÁS

mkdebrecen - 2014-03-21
bringaexpo, debrecen, magyar kerékpárosklub debrecen, önkéntesek, utazási vásár

Az 1848-as szabadságharcnak emléket állító márciusi hétvégén tartották Debrecenben az Utazás és Szabadidő 2014 Kiállítás és Vásár eseménysorozatot, amelynek már 2. alkalommal volt kísérő rendezvénye a Debreceni Bringa Kiállítás a Kölcsey Központ előcsarnokában, ahol a Kerékpárosklub debreceni aktivista csapata képviselte a klubot.


Az észak-magyarországi, a hortobágyi valamint tisza-tavi régiók kiemelt kerékpáros úticélként voltak jelen.

Volt pár kiállító!

Hogy kerül egy elsősorban a városi hétköznapi kerékpározás kultúrájáért, elfogadásáért, meghonosításáért és terjesztésért küzdő országos egyesület helyi csoportja egy turisztikai rendezvényre?
Egyszerű a magyarázat: az országos és helyi érdekeltségű kerékpárüzletek által, nagyméretű, igényesen kialakított standoknál álló, rengeteg kiállított bringákat nemcsak kirándulásra illetve utazásra fogják használni az érdeklődő látogatók, hanem településen belül is tekernek majd. Így máris értelmet kap az általános biciklis közlekedéshez kapcsolódó tájékoztatásunk. Sőt, a lakatolási tanácsok hasznosságát sem csak az utazások során látja az ember; no meg persze a Kerékpáros Kisokos gyakorlati javaslataival akkor is lehet élni, ha a kerékpáros pl. a Tisza-tó környékén túrázik.
Aktivistáink reggel ...

... és délben.

Természetesen bemutattuk a klub országos és helyi tetteit, tablósorozatunkkal konkrét helyi közlekedési helyzetek minél biztonságosabb megoldásához adtunk tippeket a bringásoknak, pl. a szokásosan konfliktusos debreceni főtérrel kapcsolatban. De a városban még ismeretlen kerékpárosbarát közlekedési megoldásokat is szemrevételezhettek az arra járók. Ha ezek után valaki komolyan érdeklődött az MK iránt, kedvezményes csatlakozási lehetőség várta. Nagy örömünkre hárman is éltek ezzel a hétvége során, motivációként szolgálva területi szervezetünk aktivistáinak!

Aktivistáink napközben...


...és este.

Mindezek mellett városi kerékpáros szervezetként igazodva az esemény főprofiljához azért készültünk mi is pár túrajavaslattal, amit egy prototípus nyomtatványként vehettek kezükbe az leendő debreceni túrázók. A sok-sok elismerő visszajelzés alapján próbáljuk majd megosztani több módon is, hiszen a városi tekerés természetes folytatása a túrázás, először egy település környékén, később pedig akár sokkal nagyobb távolságokra.


A prototípus túrakönyvünk, útvonallal, GPS-koordinátákkal, fizikai és online elérhetőséggel (fejlesztés alatt)

Köszönet önkéntes aktivistáinknak, akik a hétvége folyamán közel 60 órát fáradoztak a standnál. És köszönet a látogatóknak, hogy megálltak és meghallgatták mondandónkat!

Reméljük jövőre is lesz lehetőségünk megjelenni a kiállításon!
Addig is kövesse debreceni híreinket itt a honlapunkon vagy a
közösségi oldalunkon!