Facebook Instagram Youtube

Debrecen: Hírek

BRINGASZERELŐ ÁLLVÁNYOK DEBRECENBEN

mkdebrecen - 2021-01-25
állvány, csináld magad, debrecen, egyetem, szerelőállvány

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata Környezetvédelmi Bizottságának ötlete alapján immár 4 helyen szerelhetjük a kerékpárjainkat. Bár az egyetemi campusok területén találhatók, a használat mindenkit megillet. Az állomáson főbb alapműveleteket végezhetünk el jó minőségű szerszámokkal. Személyes tapasztalat a kormánymagasság-állítás, az ülésmagasság-állítás és a sárvédő csavarjainak meghúzása. De kereket is ki tudunk vele venni, sőt még nyomásmérős pumpával is ellátták a szerkezetet. Ha nem autószelepes belsőgumink van ne felejtsünk el szelepátalakítót tartani magunknál, Presta és Dunlop szelepjeinkhez - de ez akkor is kell, ha benzinkúton fúvatunk ilyen szelepes belsőgumikat.

Használat előtt a kerékpár az állványra a rárajzolt módon felakasztandó - a szerelést megkönnyítendő.




Megjegyzendő, hogy a Debreceni Egyetem nem csak a nemrég (2013.09.23.) átadott önkiszolgáló bringa szervizponttal mutat irányt a kerékpáros fejlesztésekben! Tárolókban is talpraesettek. Városoknak és cégeknek is érdemes lenne átvenni ezt a szemléletmódot, hiszen a kerékpározás elterjedése "mellékhatásként" számtalan előnyt hoz. A hallgatóknak már ez a minta lesz a természetes, ők az igazi bringás generáció!

A helyi média kiemelt figyelme (lásd.: civishir.hu, dehir.hu, haon.hu, vagy.hu) is utal rá, hogy egy fontos szemléletbeli mérföldkőhöz érkeztünk!

És hol is találhatóak ezek a kerékpárjavító állomások?

Zárójelben a GPS koordináták találhatóak. A szerelőálványok ugyan az Egyetem őrzött magánterületén vannak, de a kapuk átalában nyitva vannak így bárki számára elérhetőek.