Facebook Instagram Youtube

Debrecen: Hírek

DEBRECENI AUTÓMENTES NAP

mkdebrecen - 2015-09-21
autómentes nap, fenntartható közlekedés, magyar kerékpárosklub debrecen

2015. szeptemberének harmadik vasárnapja egyáltalán nem kedvezett a nyitott, az időjárás behatásainak kitett közlekedési eszközök használatának... igen, esett. Nem is kicsit, nem is keveset. Szóval nem mondhatnánk, hogy a debreceni Autómentes Nap igazán bringázásra csábító időjárással köszöntötte azokat, akik a gépkocsi helyett a bringát választották. Ennek ellenére, no meg persze köszönhetően annak, hogy a Nagyerdei Stadion környékére szervezik már második éve a nagy látogatottságot generáló Tour de Debrecen országúti kerékpárversenyt és mellékprogramjait, voltak szép számban így is olyanok, akik kilátogattak az Ady Endre utcára.


Civil utca

Az eső és a sár eléggé behatárolta a mi lehetőségeinket is, programpontjaink és kiállítási eszköztárunk alig negyedét tudtunk a vizes út, az elázott föld és a kicsiny sátor jelentette háromszögben elhelyezni. Mégis... a Kerékpáros TOTÓ és az általa biztosított nyeremények vonzottak pár látogatót, a jutalommatricák, -prizmák, - bokapántok ezúttal is büszkén kerültek új tulajdonosaikhoz. Legalább a már a meghirdetett kerékpáros városismereti verseny darabjai is elfogytak, hiszen feltehetően az eső miatt itt is elmaradtak a jelentkezők.


A látogatóink kerékpáros útvonalainak berajzolására szolgáló térképünket is, az esős időjáráshoz igazítva inkább a debreceni kerékpáros infrastruktúrák szemléltetésére szántuk..


Nem hiába volt a tavaszi CM jelmondata a keleti nyitás

Az üresjáratokat így is kihasználtuk, kellemesen elbeszélgettünk a szomszédban megjelent más szervezet képviselőivel (főleg, miután őket is bevonzottuk egy kis kérdőívezésre). Érdekes volt a DERKE részéről az elővárosi vasútvonalakban rejlő lehetőségekről hallani és a DKV trolijának vezetőfülkéjében ülve is látványos képeket csináltunk a holttér létezéséről (erről még külön cikket is tervezünk).


Pár centi is sokat számít, ha a holttérről van szó

A rendezvény délutáni zárásaként ugyanakkor még jutott idő 3 nyereménycsomag kisorsolására. - Gratulálunk a nyerteseknek!


Készülnek az ajándékcsomagok

Reméljük valamelyik debreceni Autómentes Nap a jövőben felér majd a nevéhez, hátha egyszer sikerül egy teljes programsorozatot felvezeti és érdekes, a fenntartható közlekedést, a multimodalitást, illetve az intermodalitást bemutató szervezetekkel, kiállítókkal megtölteni - mondjuk - a Piac utcát egyszer, autók helyett. Addig is - amíg álmodozunk - cselekedjünk önállóan: kombinálják a közlekedési módokat, mert így sokszor gyorsabban és kellemesebben utazhatnak. Ha okosan választjuk meg a használni kívánt közlekedési eszközt, azzal pénzt takaríthatunk meg, javíthatjuk az egészségünket és jót teszünk a környezetnek is - csak egy kis jóakarat kell, hogy kipróbáljunk valami újat.