Facebook Instagram Youtube

Debrecen: Hírek

KAPCSOLATÉPÍTÉS A TÚRÁZÁSÉRT

mkdebrecen - 2015-10-21
civilszervezet, debrecen és környéke, együttműködés, fórum, magyar kerékpárosklub debrecen, osszetekerunk, turizmusfejlesztés

2015. október 20-án megtartottuk első kapcsolatépítő és turizmusfejlesztő nyílt fórumunkat Debrecenben, ahol Összetekerünk! projektünkről beszélgettünk.

Szeretnénk, ha minél többen csatlakoznának a kezdeményezéshez. Minél több szervezet vesz részt a közös munkában, annál több ember tudására és véleményére alapozhatunk, és annál könnyebben tudjuk kerékpáros közösségként megvalósítani kitűzött céljainkat.


Ez történt a fórumon:

  • Röviden ismertettük a pályázatot és a célt, mely nem kevesebb, mint egy túraútvonal kialakításán keresztül kapcsolatot létesíteni egyesületekkel és a turizmuson túl fejleszteni az érdekérvényesítést.
  • Vázlatosan bemutattuk a megvalósítási tervet, azaz, hogy milyen feladatok állnak előttünk, amihez segítségre is szükségünk lehet.
  • Itt emeltük ki, hogy mások tapasztalataira és meglátásaira is szükség van a sikerhez, ezért is fontosak a kapcsolódó szervezetek, egyesületek.
  • Ezután tértünk rá az útvonaljavaslatunk bemutatására, amely - természetesen - változhat még a bejáráson látottakat követően.
  • Megtárgyaltuk a felmerült kérdéseket, ötleteket és javaslatokat, többek között:
     - információközlést segítendő csoportot hozunk létre;
     - milyen étel- és italvételi lehetőségek vannak;
     - megkeresünk éttermeket és javasoljuk, hogy kerüljön bringásmenü az étlapra;
     - környezetvédő, erdészeti, stb. társaságokat is megkeresünk;
     - javasolni fogjuk bringabarát helyek, szervízpontok létesítését;
     - nem csak kerékpáros-, de gyalogtúra is szerveződhetne;
     - teljesítménytúrát tervezünk rendezni a fenntarthatóság érdekében;
  • Megállapodtunk egy időpontban, amikor a túraútvonal bebiciklizésére sor kerülhetne, és amit mindenki hirdetni fog a saját csatornáin. Csatlakozni lehet a linken


A közeljövőben szervezeteink kialakítják a szoros együttműködési mechanizmusokat, felmérik a terepet, nekilátnak és megkeresik a potenciális együttműködőket, az érintett intézményeket és szolgáltatókat.

Az eközben szerzett tapasztalatokat, igényfelméréseket, kialakult kapcsolatrendszereket és engedélyeket felhasználva alakítható majd ki a kerékpáros útvonal, a tájékoztató táblázás, az útvonal reklámozása és fenntartható használata.



Együttműködő szervezetek:


A fórum alapját képező előadás megtekinthető itt:


Gaál Dávid, előadó