Facebook Instagram Youtube

Debrecen: Hírek

KRITIKUS IDŐ, KRITIKUS TÖMEG! #CMDEB2016

mkdebrecen - 2016-04-25
critical mass, debrecen, debrecen és környéke, demonstráció, felvonulás, magyar kerékpárosklub debrecen

2016.04.24. Debrecen - A hagyományokat követve, idén 19. alkalommal vonult fel a kritikus tömeg Debrecen utcáin. Ugyan az időjárás kissé limitálta a maximális létszámot, így is közel 500-an emelték fel együtt a bringákat a főtéren.

Fotó: Csányi Balázs

Kritikus időjárási feltételek mellett indultak el a kerékpáros felvonulók és tekertek végig Debrecen neuralgikus - összekötésre váró - utcáit is érintve az idei Critical Mass Debrecen 2016 demonstráció során. A zord időjárás ellenére megjelent közel 500 bringás mag megmutatta, hogy a kerékpározás egy valós alternatíva a városi közlekedésben és a rendezvény mottója igenis fontos téma:

A jól átgondolt és megtervezett, hálózatosan összekötött kerékpáros útvonalak éppen az egyik alappillérét jelentik annak, hogy egyre többen válasszák a közlekedés ezen formáját. Erre talán idén ősszel is felhívjuk ismét a figyelmet, hátha akkor kellemesebb lesz az időjárás.

Éppen ezért egy-egy javaslatcsomaggal fogjuk megkeresni az önkormányzat képviselőit és a városüzemeltetési és építészeti osztályát is.

Valamint ezúton szeretnénk megemlíteni és megköszönni az illetékes hivatalok és szervek (rendőrség, városüzemeltetés, közút), az önkéntesek hozzájárulását és segítségét ahhoz, hogy a kerékpáros demonstráció rendezett körülmények között, bárminemű atrocitás nélkül valósulhatott meg!

És persze a legnagyobb köszönet a megjelent kemény magnak szól, akik tudják hogy kerékpáron nincs rossz idő, csak rossz öltözet!

Fotó: Babits László György

Üdvözlettel,
A debreceni CM szervezőcsapata


Sajtótükör - Találd meg magad:

  • Az esemény is tele van képekkel, köszönet nektek!
  • Babits László György (fotók)
  • Kerezsi Attila (videó)
  • civishir.hu (cikk + fotók)
  • dehir.hu (cikk + fotók)
  • haon.hu (cikk + fotók)
  • vagy.hu (cikk + fotók)
  • Szatmári Fruzsina (grafika)