Facebook Instagram Youtube

Észak-Buda: Hírek

SZIGET-FESZTIVÁL KERÉKPÁROS TERELŐÚT

madam - 2011-08-09

Augusztus 10-15 kerül megrendezésre az idei Sziget-fesztivál. A rendezvény ideje alatt Filatorigát HÉV megállóban és a Mozaik utcában kordonokkal szűkített járdán közlekedik napi több tízezer látogató, miközben ezen a szakaszon vezet a belvárosból a Római-part és Szentendre felé az egyik fő biciklis útvonal, illetve a nemzetközi "Eurovelo 6" kerékpárút.

A Kerékpárosklub Észak-budai területi szervezetének kezdeményezésére, ebben az évben, kerékpáros terelőútvonal kerül kijelölésre az átmenő forgalom megkönnyítésére. A módosított útvonal a Filatorigát HÉV megálló előtt kezdődik, a Búza utcán elvezet a Köles utca HÉV megállóig, ott az aluljárón át (melynek mind a Búza utcai, mind a Szentendrei úti végénél ideiglenes tolósín épült a lépcsőre) a Szentendrei útra visz tovább, majd a Sújtás utcán tér vissza a Gázgyár utcához. Azoknak, akik Pestről szeretnének Szentendrére tekerni, az Északi vasúti híd, esetleg a Megyeri-híd használata előnyösebb mint a budai útvonal.

A fesztivált kerékpárral az Árpád híd közelében található "H" híd felöl javasoljuk megközelíteni (elérhető a Szentlélek téri HÉV megálló felöl). Északi irányból a nagyáruház felöl, a Jégtörő úton lehet a főbejárathoz jutni (a part melleti utca le van zárva). A rendezvény területén a Magyar Kerékpárosklub ingyenes, őrzött kerékpártárolót üzemeltet.

Előzmények >>