Facebook Instagram Youtube

Észak-Pest: Hírek

13. KERÜLETI KERÉKPÁRTÁROLÓ HELYSZÍNEKET GYŰJTÜNK, ÚJLIPÓTVÁROSSAL MÁR MEGVAGYUNK

aron - 2018-05-30
13. kerület, angyalföld, biciklitároló, együttműködés, javaslat, kerékpártároló, önkormányzati együttműködés, partnerség, újlipótváros, vizafogó, xiii. kerület

Lehetőséget kaptunk az önkormányzattól, hogy javasoljunk új bringatároló helyeket forgalmas úticélokhoz, lakóövezetekben. Segítségetekkel összegyűjtöttük, hogy az újlipótvárosi részen milyen kihasználatlan járdafelületekre és forgalomtól elzárt területekre lehetne támaszokat tenni. A javaslatot elküldtük az önkormányzat közszolgáltató cégének, ahol a Mobilitási Terv keretében kerékpártámaszok kirakását tervezik. Több mint 100 olyan helyet írtunk össze, ahol elférne - és jól jönne - pár bringatámasz. Ha lépésenként is valósul meg, a listánk évekre megalapozhatja a fejlesztéseket. Most a kerület többi részére gyűjtünk helyszínjavaslatokat.

A cél, hogy könnyebben legyenek megközelíthetőek a népszerű úticélok kerékpáron, egyszerűbb legyen a lakók hétköznapi bringatárolása, illetve rendezettebb legyen az utcai bicikliparkolás.

Alább láthattok egy térképet, amin a beérkezett és ellenőrzött javaslatokat vezetjük. A térkép után pedig egy kérdőívet helyeztünk el, amin beküldheted a még hiányzó, de szerinted fontos helyszíneket, a javasolt tárolók célközönségével és a szükséges darabszámokkal.

Javasolj te is, töltsd ki rövid kérdőívünket! Több helyszínt is javasolhatsz, a kérdőívet többször is kitöltheted. Köszönjük, ha másokkal is megosztod.


A térkép:


Itt várjuk javaslataidat:


Maradjunk kapcsolatban:

- Kövesd a Kerékpárosklub Észak-pesti csoportjának facebook oldalát!

- Lépj be facebook csoportunkba!

-Kérd felvételed levelezőlistánkra: eszak-pest@kerekparosklub.hu

- Iratkozz fel a Kerékpárosklub havi hírlevélére

- I bike Budapest- budapesti mozgalmunk és felvonulásunk oldala

- Budapesti riadóemailünk (évi kb 7-8 levél)

- Lépj be Budapesti bringariadó nevű aktivista csoportunkba

- Maradj aktív, jelentkezz önkéntesnek egész évre!

- Bringázz a munkába, és nyerj!