Facebook Instagram Youtube

Észak-Pest: Hírek

ÉSZAK-PEST ELŐADÁSA ÚJPESTEN

Stefidzsi - 2011-04-24

Még az év elején küldtünk levelet az újpesti önkormányzatnak, amelyben felkértük oket egy kerékpáros szakmai nap megszervezésére. Erre végül március közepén került sor, ahol a nagy MK-t László János és Bencze-Kovács Virág képviselte 1-1 eloadással, míg az észak-pesti csapatból Szélvész alias Szabó Sándor ismertette a helyi sajátosságokat. Továbbiakban az o beszámolóját olvashatjátok.

A Magyar Kerékpárosklub Észak-pesti szervezete március 17-re sikeresen "meghívatta magát" az Újpesti Önkormányzathoz. Már az is jó hír, hogy az Önkormányzat honlapján a hírek között szerepel (http://ujpest.hu/hir/1229) "A Magyar Kerékpárosklub és Újpest Önkormányzata szakmai konferencián vitatja meg az újpesti kerékpáros közlekedés helyzetét, jövojét." Megjelenésünket megelozo hétvégén néhányan bejártuk Újpest kerékpáros szempontból legneuralgikusabb pontjait, amit – a pozitív példákat sem kihagyva – seregnyi fényképen örökítettünk meg.

Az együttmuködés reményében bízva László János tartott prezentációt, melynek elso részében bemutatta szervezetünket, majd a kérdések megválaszolása után a kerékpáros közlekedés és más közlekedési formák kapcsolatáról, valamint a szükséges szemléletváltásról beszélt. Ezt követoen Bencze-Kovács Virág a kerekpáros közlekedési infrastruktúra megfelelo kialakításának – nemzetközi és hazai kutatásokon alapuló – lehetoségeirol tartott szakmai eloadást.

Végül a helyi viszonyokról tartottam fényképekkel gazdagon illusztrált bemutatót, és pozitív példákat is bemutatva az MK Észak-pesti szervezetének közösen kialakított megoldási javaslatait tártam az önkormányzat képviseloi elé. Az eloadásokat követo vita során a lényegi kérdésekben közös nevezore jutottunk, és megállapodtunk a további közös munkában. Elso közös munkánk az arra alkalmas egyirányú utcák ellenirányú kerékpáros forgalom számára történo megnyitása. Ehhez Hubik Tibor készített listát, melyet az önkormányzat képviselojével egyeztet és szakértok elé tárnak. Kíváncsian várjuk a folytatást!

Az alpolgármester az önkormányzattal történt kapcsolatfelvételt pozitívan értékelte és további egyeztetésekben állapodtunk meg.

Szabó Sándor MK Észak-pesti Szervezte www.szelvesz.hu