Facebook Instagram Youtube

Észak-Pest: Hírek

KRITIKÁN ALULI A NAGYMAROSI FRISSEN FELÚJÍTOTT KERÉKPÁRÚT

hubor72 - 2015-03-08
euro velo 6, kerékpárút, nagymaros

Aggasztó híreket kaptunk a frissen aszfaltozott Nagymaroson átmenő EuroVelo 6 kerékpárútról. A város honlapján is olvasható, hogy az önkormányzat elégedetlen a kivitelező munkájával, ezért az újraaszfaltozást tartja az egyetlen megoldásnak.

http://www.nagymaros.hu/aktualitasok/2099-tajekoztato-a-bicikliut-kivite...

Mivel ez a kerékpárút az ország egyik legszebb táján vezet, ezért fogtuk magunkat és saját szemünkkel akartunk meggyőződni a problémáról.
Egy szóval lehet összefoglalni a tapasztaltakat. Botrányos!
Az aszfalt szinte mindenhol egyenetlen, a veseköves bringásoknak viszont egy kánaán. Az aszfalt két széle murvával van leszórva, aminek egy része már most a kerékpárúton van, ezzel gyílkolva a gumikat. Ráadásul ezek a kövek elég nagyok és emiatt balesetveszélyesek is. Több száz méteren át a padka magasabban helyezkedik el, mint az aszfalt, ezáltal a csapadékvíz elvezetése lehetetlen. A burkolat számos helyen porlad, kátyúsodik.
Aztán találkoztunk egy éjszaka kivilágítatlan és beazonosíthatatlan objektummal is a kerékpárúton. Garantáltan balesetveszélyes.
Felvettük Nagymaros Önkormányzatával a kapcsolatot és igazi partnerre leltünk bennük. Felajánlottuk szakmai segítségünket, amit örömmel elfogadtak és forró drótot létesítettünk. :)
Ezzel kapcsolatos további híreket majd a Facebook oldalunkon olvashattok.
https://www.facebook.com/mkeszakpest