Facebook Instagram Youtube

Észak-Pest: Hírek

MÁSODIK I. TAGNAP 2011. AUGUSZTUS 27.

Stefidzsi - 2011-08-18

Kedves klubtagok és támogatók, érdeklődők!

A Kerékpárosklub észak-pesti és észak-budai területi szervezeteinek közös kezdeményezésére 2011. augusztus 27-re (szombatra, esőnap vasárnap) meghirdetjük a második "I. MK TAGnap"-ot. (Az első I. TAGnap sajnos eső miatt elmaradt.)
Szeretettel várunk Téged is! Örülünk, ha ötleteiddel, javaslataiddal, hozzászólásaiddal Te is segíted munkánkat, részvételeddel vidámabbá, tartalmasabbá, színesebbé teszed az eseményt!

Az eseményt Facebook-on is követheted.

Mi ez az esemény?

TAGnap. Olyan alkalom, amit azért rendezünk, hogy a Klub tagjai és a területi szervezetek megismerkedjenek egymással, egymás munkájával, eredményeivel, problémáival.
A közös munkával, játékkal, majd kötetlen beszélgetéssel próbáljuk közelebb hozni egymáshoz a különböző területi csoportokban tevékenykedő tagokat. Ez nekünk szól, tehát nem csinálunk köré nagy "felhajtást", nem prezentálunk kifelé, olyan lesz, amilyenné a jelenlevők alakítják. A keretet a közös cél, a közös munka adja, míg a családtagok helyben szervezett közös játékokkal múlathatják az időt, végül - szintén közös - ebéd/uzsonna és beszélgetés zárja a napot.

Mikor lesz és meddig tart?

2011. augusztus 27-én (szombaton, esőnap vasárnap) 9 órától már ott (KRESZ-pálya) teszünk-veszünk, majd a munkáskedvtől és az éhségtől függően délben, 1 óra körül átmegyünk egy zárt kertbe bográcsozni, és maradunk amíg a társaság kitart. A két időpont között bármikor jöhetsz, nem kell korán kelned, és addig maradsz, amíg jólesik.

És ha esik az eső? 

Akkor elmarad. Az esőnapot ugyanazokkal a feltételekkel másnapra, azaz augusztus 28-ra (vasárnapra) hirdetjük meg. Esőben lehet, de nem jó biciklizni, dolgozni meg kimondottan rossz. Itt (fent, reggel) jelezni fogjuk, ha mi nem megyünk ki.

Hol lesz?

A KRESZ-pálya Budapesten, a IV. kerületben, a Szilas-patak mellett, a Sporttelep utca - Hajló utcai hídtól keletre található. Google térképen
A bográcsozást pedig az észak-pesti csapat egyik találkahelyén, az Attila utca 158. szám alatt tervezzük. Google térképen

Mit csinálunk?

Elkezdjük rendbe hozni a Szilas-patak mellett található KRESZ-pályát (szegélyeket takarítunk, bokrot nyírunk, söprögetünk stb.). Közben játszunk, beszélgetünk, majd bográcsozunk. Ha kevesen leszünk, vagy nem lesz szakácsunk, a bográcsozás helyett zsíros kenyér lesz a menü.

Miért mi tesszük rendbe, nem az Önkormányzat dolga lenne?

Elsősorban az a cél, hogy a Klub tagságát egy közös, hasznos munka keretében összehozzuk. Erre ez a helyszín tökéletesen alkalmas. Másodsorban ezzel a kis civil aktivizmussal szeretnénk jó példát mutatni és felhívni az önkormányzat figyelmét arra, hogy olyan érték lapul a gaz alatt, amit érdemes lenne újra eredeti céljának megfelelően kihasználni.

Milyen eszközök kellenek? Vigyek valamit?

Kapa, ásó, lapát, cirokseprű, gereblye, kézifűrész, metszőolló, sarló, fűvágó, gyűjtőponyva. A felsoroltak közül amit tudsz, hozzál, esetleg egyeztess másokkal, akiknek nincs szerszámuk. Mi is viszünk szerszámot, amennyit csak tudunk, de reméljük, nagyon sok szorgos kéz lesz. Ide fogjuk folyamatosan gyűjteni, ki mennyi és milyen szerszámot hoz. Kérünk, ezt is jelezd hozzászólásban!

Mehetek?

Sőt, gyere és érezd jól magad! Mindenkit szívesen látunk, ott lehetsz végig, de ha csak arra kanyarodsz és benézel, annak is örülünk. És ne félj, nem nyomunk a kezedbe szerszámot. :-)

Hozhatom a családot, gyerekeket, barátokat?

Természetesen! Egy nagy parkos rész közepén leszünk, patak mellett, fák között, lehet piknikezni is. Mi viszünk aszfaltkrétát, pár játékot, ha ti is hoztok, biztosan jól fogjuk érezni magunkat.

Nincs kedvem dolgozni!

Sebaj! Ülhetsz a fűben a patakparton és beszélgethetsz a többiekkel, játszhatsz a gyerekekkel. Vagy ha van hozzá kedved, kitalálhatod, megrajzolhatod, milyen legyen a pálya felfestése, hol, milyen táblák legyenek. Nem kötelező részt venni a munkában, gyere és érezd jól magad (de azért ne hátráltasd a többieket)!

Segítenék a konyhán!

Remek! Hozz hámozókést, mert krumplit kell pucolni az ebédhez! Jelezd itt egy hozzászólásban, hogy tudjuk, rád ebben (is) számíthatunk. Megkeresünk, illetve hamarosan megírjuk, hogy mi a tennivalód.

Lesz máskor is?

Nagy valószínűséggel igen. Egyrészt a munkával sem fogunk végezni, másrészt szeretnénk, ha újra és újra sok tag összegyűlne és együtt dolgozna, ismerkedne.

Ha bármi kérdésetek van, ne habozzatok feltenni azt! Akár itt hozzászólásként, akár a területi szervezetek elérhetőségén: eszak-pest[kukac]kerekparosklub.hu ill. info[kukac]bringazzobuda.hu
Terjesszétek a hírt, legyünk minél többen és érezzük nagyon jól magunkat!