Facebook Instagram Youtube

Észak-Pest: Hírek

MEGTARTOTTUK AZ I. MK TAGNAPOT

Stefidzsi - 2011-08-28

Napsütéses, meleg reggelre ébredtünk szombaton, amikor megrendezésre került a Magyar Kerékpárosklub I. Tagnapja. Délelőtt a Szilas-patak mellett található KRESZ pálya rendbetételének fogtunk neki: megtisztítottuk a szegélyeket (helyenként fél méterre nőtt be a fű, gaz az útra), levágtuk a belógó ágakat. A munkához szükséges szerszámokat és ásványvizeket kerékpáros utánfutóval szállítottuk a helyszínre. Szerencsére a magas fűvel nem kellett megküzdenünk, mert a héten az önkormányzat gondoskodott a fűnyírásról. (Ezúton is köszönjük!) A munka jó hangulatban folyt, a meleg nem volt elviselhetetlen, mert főleg az árnyékot követve haladtunk, és a szél is fújt, ami egyébként az Újpesti Városnapok Tábor utcai helyszínéről időnként vidám zenét hozott felénk.


| A csapat éppen pihenőt tart. |

Reggel 9-től délután fél 3-ig a pálya kb. harmadával végeztünk. A munkát feltehetően még folytatjuk, mert meggyőződésünk, hogy van rá igény. Ha a pálya jobb állapotban lenne, sokoldalúan lehetne hasznosítani mind szabadidős, családi programok céljára, mind iskolai keretek között. Bízunk benne, hogy önkéntes munkánkkal felhívjuk az illetékesek figyelmét, hogy milyen érték rejtőzik a patakparton a fű alatt, és ők is hozzájárulnak majd ahhoz, hogy rendeltetéséhez méltó módon lehessen majd használni a pályát.

A nap második fele a pihenésé volt, elkészítettük, majd elfogyasztottuk a jól megérdemelt, bográcsban főzött ebédünket, majd a délután hátralévő részét pihenéssel, beszélgetéssel töltöttük.


| A remek paprikáskrumpli tálalva. |

Az esemény célja egyébként a KRESZ pálya rendbetételén kívül a Klub tagjainak összehozása is volt (mint azt a neve is mutatja). Az észak-pestieken kívül az észak-budai és a belvárosi területi szervezetekből vettek még részt tagok az eseményen.


| Ebéd után ledőltünk kicsit. |

Reméljük, következő alkalommal is mind a pálya takarításával, mind a csapatépítéssel előrébb jutunk egy kis lépéssel.
Az elkövetkezendőkben keresni fogjuk az önkormányzattal való együttműködés lehetőségét, illetve megpróbáljuk a pálya eredetét is felkutatni.

Galéria az eseményről: katt>>
Galéria a KRESZ pályáról: katt>>