Facebook Instagram Youtube

Bp-Belváros: Hírek

GYŰLÉSEZETT A BELVÁR: BEBICIKLIZÉSRE ÉS BRINGÁSREGGELIRE KÉSZÜLVE

zoltan_erdos - 2012-01-18

Január 16-án a Belvár havonta esedékes gyűlését tartotta, ezúttal a Szimplakert egyik különtermében.

A legtöbb szó a Bebiciklizés márciusi folytatásáról esett és az ahhoz kapcsolódó kampányról. Pásztor Tibi képviselői keretből való felajánlásának köszönhetően 100 000 Ft-ból gazdálkodhatunk, amit erre és más kampányokra költhetünk.

A terv egyik része egy vírusvideó leforgatása. A storyline egyelőre maradjon titok, de megvan az operatőr, a sminkes és a kellékek. A forgatás februárban várható, remélhetőleg az időjárás nem lesz nagyon ellenünkre. A videó mellett elkészülne végre egy Bebiciklizés plakát, amit bringaboltokban, szórakozóhelyeken, egyetemeken terítenénk.

Döntöttünk arról is, hogy készüljön egy kézikönyv arról, hogy hogyan kell Bebiciklizést szervezni, lépésről lépésre. Így az újonnan bekapcsolódó aktivisták, ill. más területi szervezetek vagy bármilyen szervezet el tudja indítani ezt a programot.

Már decemberben elhatároztuk, hogy havi szinten rendezünk Bringásreggelit, ill. Olajozó akciót. A szponzkorkeresés egyelőre nem nagyon pörgött fel, most viszont készül majd egy szponzorcsalogató kis szórólap arról, hogy miket csinálunk, mi az a Bringásreggeli, és ezzel közelítjük meg a pékségeket, italgyártókat, más cégeket. Ha összegyűlnek a támogatások, tavasszal indítanánk a reggeliket.

A Belvár marketingjét erősítendő február végéig feltöltjük a honlap ránk eső részét és a Facebook-oldalt is kipofozzuk.

A következő BelVárKulTúra előreláthatóan az Óbudára költözött Vendéglátóipari Múzeumba irányul majd, ezt is elkezdtük szervezni.

Kerületi kapcsolatainkat illetően az V. kerületnél a megszavazott beavatkozások sorsát szorosan nyomon követjük, és érik a kapcsolatfelvétel a VII. és IX. kerületi önkormányzatokkal.

Találkozunk február harmadik hétfőjén, addig munkára fel!