Facebook Instagram Youtube

Bp-Belváros: Hírek

HALLGATNAK RÁNK: EGYIRÁNYÚ UTCÁK ÉS FELÁLLÓHELYEK AZ V. KERÜLETBEN

zoltan_erdos - 2012-01-12

A Budapest-Belváros területi szervezet egyik aktivistájának köszönhetően (Pásztor Tibor), aki képviselő a kerületben, egy tavalyi javaslata nyomán az önkormányzat elkészített egy vizsgálatot az egyirányú utcák megnyitása és előretolt felállóhelyek kijelölése témájában.

A Főépítészi Iroda által készített vizsgálat eredményét, amely itt olvasható, a mai testületi ülés fogadta el egyhangúan. Ennek lényege, hogy kijelölt 5 utcát (Arany János, Október 6., Honvéd, Apáczai, Nagysándor József) bicikliseknek kétirányú megnyitásra, és 21 csomópontot előretolt felállóhely létesítésére. Ahhoz azonban, hogy ezek megvalósuljanak, további döntésekre van szükség.

A Belvár további javaslatokat fűzött a koncepcióhoz, ez csatolmányként olvasható. A kerületi és az MK javaslatok térképen is láthatóak (piros - főhálózati infrastruktúra, narancs - korábban kialakított gyalogos-kerékpáros zóna, zöld - korábban kétirányúsított, kék - a vizsgálat által javasoltan kétirányúsított, lila - MK javaslat).

A konkrét megvalósulás attól is függ, hogy a BuBi projekthez kapcsolódóan milyen intézkedések lesznek, mivel a Főváros (a BKK-n keresztül) hasonló vizsgálatokat készít. Mi azonban szorgalmaztuk, hogy a kerület is legyen aktív a kerékpáros fejlesztésekben. Így továbbra is számítunk az együttműködésre a Főépítészi Irodával.


CsatolmányMéret
MK Belvár megjegyzései

61.66 kB