Facebook Instagram Youtube

Debrecen: Hírek

TAVASZ = BAM! BRINGÁS REGGELI

mkdebrecen - 2014-05-13
bam, bringás reggeli, bringázz a munkába, debrecen, magyar kerékpárosklub debrecen

Mozgalmasan kezdődött az idei Bringázz a Munkába! kampányt és a kerékpározást népszerűsítő, hagyományosnak mondható Bam! Bringás reggeli Debrecenben, hiszen még előző nap is átmozgattuk a helyszínt, mindenesetre a hagyomány nem tört meg csak átalakult, vagyis inkább csak a Tourinform pavilon, hiszen azt elbonthatják, de a Bam! Bringás reggeli továbbra is a megszokott helyén kerül megrendezésre.

Ráadásul kerül megrendezésre már évek óta - úgy, hogy igazán az időjárás viszontagságai sem nagyon érdeklik az önkénteseinket vagy a reggeliző kerékpárosokat. Hiszen idén tavasszal az időjárásnak köszönhetően komolyan félni kellett attól, hogy a rendelkezésünkre álló üdítőitalokat felvizezi a lehulló csapadékmennyiség, amely fél órára tényleg meglepte a jelenlévőket.

Vagyis nem lepett meg igazából senkit (az eső - a szerk.), mindenki tudta/látta, hogy esni fog. Sajnos voltak, akik emiatt hagyták ki az eseményt, majd látva az eső ellenére is mosolygós hangulatot a közösségi oldalon, hangot is adtak sajnálkozásuknak. Innen üzenjük: lesz még Debrecenben Bam! Bringás reggeli és legközelebb tessék berakni a táskába egy esernyőt!



A táska ugyanis az emberek mindennapjaiban fontos szerepet tölt be. Nemcsak az esőkabát miatt, hanem azért, mert sokminden máshoz hasonlóan, egy táska tartalma alapján sem lehet megállapítani, hogy a tulajdonosa “autós”, “bringás”, “gyalogos” vagy “villamosvezető” (lásd Bam! kampány fotósorozatát: itt és itt is). Így felesleges kategorizálni, beskatulyázni az egyéneket a táskájuk tartalma alapján csakúgy, mint a választott közlekedési eszközük alapján is.


Mindenesetre a reggelin való részvételhez nem kellett megmutatnia senkinek sem a táskája tartalmát… A Magyar Kerékpárosklub területi szervezetének és az együttműködő szervezetek kicsiny, ám annál lelkesebb önkéntes segítőkből álló csapata minden megjelenő, invitálásra vagy tudatosan a helyszínre tartó, onnan pedig munkába, iskolába vagy egyéb dolgára igyekvő bicajosnak adott egy kis akciós csomagot! Azaz mindenki kapott friss kakaós csigát, üdítőitalt, Túró Rudit, matricákat, kerékpáros túraajánlatot, keréknyomáspótlást, olajozást, közlekedési tanácsokat, mosolyt, csepergő vagy szemetelő esőcseppeket, egy kis napsütést, egyéni benyomást. No persze készleteink végesek, a 350 db akciós adománycsomagunk pedig, a körülmények ellenére fél hét és fél kilenc között már el is fogytak, így a meghirdetett időpontnál hamarabb befejeztük a reggelit és engedtünk mindenkit tovább, hogy bringázzon a munkába!


Itt szeretnénk is megköszönni… Köszönjük, hogy a helyszín biztosításával, a szponzoraink támogatásával, az együttműködő szervezetek és önkéntesek segítségével, a sajtó jelenlétében egy sikeres esemény valósulhatott meg idén tavasszal is!
Köszönjük, hogy Te is a kerékpárt választod a mindennapokban!
És ne felejtsd… május végéig mindenképp válaszd a bringát a munkahelyed megközelítéséhez (no meg persze utána is - a szerk.)!



Sajtóanyagok:

haon.hu [cikk, galéria]; dehir.hu [cikk, videó]; bicaj.debrecen [galéria]; MK album [galéria];


A 2014-as debreceni tavaszi Bam! Bringás reggelit támogatták*:


                        

  • National Instruments (NI Hungary Kft.)
  • Kelet-Magyarországi Postás Sport Egyesület
  • Korzó Pizzéria és Ételbár
  • Országos támogatóink listáját a honlap oldalsávjában láthatod

A 2014-as debreceni tavaszi Bam! Bringás reggeliben együttműködő szervezetek*:


  • Kontra Projekt, a Más-Mozaik Szociokulturális Egyesület kerékpáros önkéntesei
  • Nemzeti Környezetügyi Intézet Tiszántúli Kirendeltség

* Több információért klikkelj a logóra!


Tudnivalók a Bam! tavaszi kampányról

A kampány továbbra is mindenki számára nyitott és ingyenes. A részvételhez nem kell mást tenni, mint a kampányidőszakon belül regisztrálni a kampány honlapján. A kampányidőszakban 8 alkalommal kell munkába vagy iskolába tekerni, a megtett alkalmakat és kilométereket a honlapon található közlekedési naplóba kell rögzíteni, újdonság hogy a kor igényeihez alkalmazkodva a bringás most már egy mobilos alkalmazás segítségével regisztrálhatja teljesítményét.
Ha a kampányidőszak alatt teljesítésre kerül a legalább nyolc - igazolt - tekerés, garantált ajándékot kap minden résztvevő. További újdonság, hogy most a kampány minden hetében lesz sorsolás, kategóriánként!
A versenyben nemcsak egyének és csapatok vehetnek részt, hanem iskolák és vállalatok is. A kampány keretén belül a munkáltatókat is igyekszünk meggyőzni, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy növekedjen a kerékpárral munkába járók száma, mert ezzel javul a munkatársak egészsége, jobb lesz a munkahelyi légkör és hatékonyabb a munka.
Továbbra is szeretnénk lehetőséget biztosítani, hogy a versengés mellett közösség is kialakulhasson, felületet biztosítva személyes bringás, illetve Bam!-os történetek megosztásával. További részletek az “
Én bringás történetem” felhívásról itt olvashatóak!


A „Bringázz a munkába!” (Bam!) kampány a Magyar Kerékpárosklub szervezésében valósul meg a Kerékpáros Magyarország Program keretében, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, mint a kampány kezdeményezője és a védjegyoltalom jogosultja hozzájárulásával.