Facebook Instagram Youtube
Kisokos főoldal

BUSZSÁV ÉS BUSZ- ÉS KERÉKPÁRSÁV

Csak abban a buszsávban szabad kerékpározni, ahol ezt tábla és az úttestre festett kerékpáros piktogram engedélyezi. Busz- és kerékpársávon haladva is fontos, hogy ne akadályozzuk szükségtelenül a több embert szállító tömegközlekedési járművek haladását: ha teheted, engedd el a mögötted haladó buszt.

Buszmegállóból indulni készülő busz kikerülésébe ne kezdj bele, engedd magad előtt haladni, így nem kell a busznak újra megelőznie téged.

Ha a forgalmi sávok mellett „csak” buszsávot jelöltek ki, érdemes alternatív útvonalat választanod a környékbeli utcákon. Ha erre nincs lehetőség, akkor a buszsávtól balra eső első forgalmi sávban kell haladni. Ilyen esetben a tőled jobbra eső buszsávban autóbuszok, taxik, segédmotoros kerékpárok, motorkerékpárok, és a jobbra kanyarodáshoz felkészülő egyéb járművek elhaladására kell számítanod.

Sávfoglalással azonban biztonságosabbá tehető a helyzeted: így megfelelő távolságot tarthatsz a buszsávban haladóktól, téged pedig nagyobb oldaltávolsággal fognak megelőzni balról.

Támogasd a bringás fejlődést!

Csatlakozz a Kerékpárosklubhoz, csináljunk együtt bringás országot Magyarországból!


Oszd meg kerékpáros élményeidet

Használd instagramon fotóid alatt a #kerekparosklub hashtaget és oszd meg a többiekkel merre tekertél, milyen kerékpáros fejlesztésekben botlottál a városban vagy ha részt vettél egy kerékpárosklub által szervezett rendezvényen.