Facebook Instagram Youtube
Kisokos főoldal

LÁTHATÓSÁG

Címkék: gyakorlati tanácsok Kisokos lámpa lámpahasználat tanácsok tippek világítás

Sötétben a világítás nélküli biciklis láthatatlan.

Legyél látható: legyen a bicikliden macskaszem (elöl fehér, hátul piros), a kerekeiden küllőprizma és/vagy az abroncson reflexcsík, elöl és hátul pedig már szürkülettől használj villogót vagy lámpát!

A villogókból olyan típusokat szerezz be, melyek könnyen le- és felrakhatóak a kerékpárra, hogy azokat mindig magadnál tudd tartani. Ajánljuk mindezt azért, hogy megspórold azt a bosszúságot és kiadást, amit az első pár lelopott lámpa okoz.Minden útra vidd magaddal lámpáidat, mert ha sokáig kell maradnod, előfordulhat, hogy közben besötétedik. Az elemes lámpák könnyen lemerülnek, ellenőrizd fényerejüket indulás előtt.

A biciklis lámpák többsége nem arra készült, hogy azzal több méterre előre láss, és hogy koromsötétben is észrevegyed velük az úthibákat, akadályokat. Erre vannak speciális kialakítású – többnyire költséges elrendezések. Amennyiben éjszakai túrához ilyenre lenne szükséged, kérdezz minket, érdeklődj szakboltokban.

A fényvisszaverő mellény vagy ruházat használata lakott területen kívül sötétedés után vagy rossz látási viszonyok közt kötelező. Ez lehet a jól ismert mellény, vagy egyéb megfelelő nagyságú fényvisszaverő felülettel ellátott ruházat.

Tudtad?

A LED-es villogók akár több hónapot is kibírnak elemcsere nélkül. Érdemes azonban újratölthető elemeket / lámpákat venni, így egyszeri beruházással évekig nem kell erre költened. A lámpákat mindig szedd le, ha magára hagyod kerékpárod, nehogy ellopják! Az elemes lámpákon kívül használhatsz dinamós, agydinamós, indukciós és napelemes lámpákat is, melyekhez még elem sem kell.

Még egy tipp:


Figyelem

Támogasd adód 1%-ával a Magyar Kerékpárosklub bringás fejlődésért végzett munkáját!


Oszd meg kerékpáros élményeidet

Használd instagramon fotóid alatt a #kerekparosklub hashtaget és oszd meg a többiekkel merre tekertél, milyen kerékpáros fejlesztésekben botlottál a városban vagy ha részt vettél egy kerékpárosklub által szervezett rendezvényen.