Facebook Instagram Youtube
Kisokos főoldal

TEREMTS SZEMKONTAKTUST

Címkék: gyakorlati tanácsok Kisokos láthatóság szemkontaktus tanácsok tippek

Amellett, hogy jól látszódsz, fontos megbizonyosodnod arról, hogy ténylegesen észre is vettek. Ehhez legnagyobb segítséged a szemkontaktus.

A közlekedők tekintetéből következtetni lehet a szándékaikra. Keresd a másik tekintetét, így arról is megbizonyosodhatsz, hogy ténylegesen észrevettek. Ha például egy kereszteződésben neked van elsőbbséged, mindenképp keresd a szemkontaktust a keresztező jármű vezetőjével. Ha látod, hogy nem néz rád, hanem a másik irányba fordítja a fejét, vagy épp telefonál, lassíts le, hogy meg tudj állni.

A szándékok jelzésére a szemkontaktus mellett természetesen vannak egyéb bevett módok is. Ha irányt változtatsz, mindenképp jelezd karjelzéssel. Ha sávot váltasz, vagy kikerülsz valamit, előtte mindig nézz hátra, és szintén jelezz karoddal! A tükör használata is hasznos lehet, azonban nem helyettesíti a hátranézést! Ha kezdő biciklis vagy, mindenképp gyakorold a hátranézést, mert kell egy kis gyakorlat ahhoz, hogy hátranézés közben is egyenesen tud haladni, tartva az eredeti irányt.


Figyelem

Támogasd adód 1%-ával a Magyar Kerékpárosklub bringás fejlődésért végzett munkáját!


Oszd meg kerékpáros élményeidet

Használd instagramon fotóid alatt a #kerekparosklub hashtaget és oszd meg a többiekkel merre tekertél, milyen kerékpáros fejlesztésekben botlottál a városban vagy ha részt vettél egy kerékpárosklub által szervezett rendezvényen.