Facebook Instagram Youtube
Kisokos főoldal

A KERÉKPÁR KARBANTARTÁSA

Címkék: gyakorlati tanácsok Kisokos szerelés tanácsok tippek

Ha már rendelkezel saját kerékpárral, néhány alapvető javítást te is el tudsz végezni, de ajánlott szakszervizhez fordulni használattól függően átlagosan félévente, hosszabb kihagyás után pedig mindenképp. Szintén célszerű tisztán tartani a kerékpárt. Indulás előtt ellenőrizük a kerekek nyomását, a fékek és a lámpák működését.

Ha otthon egyáltalán nem rendelkezünk szerszámmal, érdemes egy kifejezetten kerékpárosoknak készült multifunkcionális szerszámot beszerezni. Ez olyan, mint egy kis svájci bicska sok-sok funkcióval, mellyel szinte az összes alapvető munkálat elvégezhető.

Amiket magad is egyszerűen elvégezhetsz:

  • fék: Érdemes néha ellenőrizned, hogy mennyire koptak el a fékpofák, és újra beállítani a fékeket. Ha teljesen elkoptak, pár perc alatt le tudod ezeket cserélni.
  • lánc: A láncot érdemes rendszeresen olajozni. Ne várd meg, míg berozsdásodik, vagy nyikorogni kezd, mert az a láncon kívül a fogaskerekeknek sem jó.
  • kerék: A kerekeket mindig az ajánlott keménységűre pumpáld fel - általában az abroncsok oldalán feltüntetnek a gyártók egy ideális nyomásértéket. Télen lehetnek valamivel laposabbak az abroncsok, hogy minél nagyobb felületen tudjanak tapadni az úttesten, nagyobb eséllyel bírkózva meg a csúszásveszéllyel.Figyelem

Támogasd adód 1%-ával a Magyar Kerékpárosklub bringás fejlődésért végzett munkáját!


Oszd meg kerékpáros élményeidet

Használd instagramon fotóid alatt a #kerekparosklub hashtaget és oszd meg a többiekkel merre tekertél, milyen kerékpáros fejlesztésekben botlottál a városban vagy ha részt vettél egy kerékpárosklub által szervezett rendezvényen.