Támogasd adód 1%-ával a klubot!

Ha gyerekkel vagy


Gyermekünket vihetjük magunkkal előre vagy a csomagtartóra szerelhető gyermekülésben. Így a biciklizéssel jó példát mutatunk a gyermekeinknek is, szokják a forgalmat, egyensúlyérzéküket edzi. 

A KRESZ szerint kerékpáron csak 10 évnél nem idősebb gyermeket szállíthatunk, és kizárólag csak az erre a célra kialakított pótülésen. Ha több ilyen kialakított pótülés van, akkor akár több gyereket is vihetünk magunkkal. Az ilyen speciális családi biciklik nyugaton nem számítanak kuriózumnak, Hollandiában és Dániában például sokan családi autó helyett használják ezeket, és már hazánkban is kaphatóak. A  bukósisak használata a gyerekeknek sem kötelező, de javasoljuk, főleg kisgyerekeknek. Lapozz vissza a sisakról szóló fejezethez, ha többet szeretnél erről a témáról tudni.
 
Fontos: Egyre jobban terjednek Magyarországon is a gyermekszállításra kialakított kerékpár-utánfutók. Ezek nyugaton nagyon népszerűek, azonban hazánkban a jelenleg hatályos KRESZ szerint sajnos nem szabad ilyenekben gyereket szállítani. Remélhetőleg ez a közlejövőben változni fog. A személyszállításra vonatkozó pontos szabályokkal itt foglalkozunk.
 
Amint gyerekeink megtanulnak kétkerekű kerékpárjaikon tekerni, érdemes az önálló közlekedésre is tanítani őket.
 

Tudtad?

A „Bringázz a suliba!” kampányunk keretében általános iskolás gyerekek reggelente iskolába menet „bringavonatokhoz” csatlakozva vidám menetben tekernek az iskoláig, szülői felügyelettel. Ha szeretnéd, hogy a ti iskolátokban is induljon hasonló program, vedd fel velünk a kapcsolatot!

 


Tetszett a cikk? Maradjunk kapcsolatban!

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

Oszd meg a cikket, ha egyetértesz céljainkkal!

 

 

Töltsd le a teljes Kisokost PDF formátumban!