Támogasd adód 1%-ával a klubot!

Parkoló autók mellett kerékpárral


Parkoló autók mellett haladsz, sofőr váratlanul kinyitja az autó ajtaját - vagy halszálkás parkoló esetén hirtelen tolatni kezd - közvetlenül előtted.

Hogyan előzd meg a bajt:

 • Legyél mindig jól látható!
  Ha nem vagy látható, hiába figyel oda a többi közlekedő - nem fognak észrevenni, és rádnyitják az ajtót, vagy rádtolatnak. A legjobb persze, ha akkor sem vagy veszélyben, ha a parkóló járművek vezetői esetleg mégsem vesznek észre. Ezt úgy érheted el, hogy tartasz egy kis távolságot a parkoló autóktól.
   
 • Ne tarts szorosan jobbra!
  Tarts távolságot a parkoló autóktól, és úgy helyezkedj el az úttesten, hogy ne szaladj bele egy váratlanul kinyíló ajtóba, vagy egy váratlanul tolatni kezdő kocsiba. Zavarhat, hogy annyira balra mész, hogy az autók nehezen előznek meg, de nagyobb veszélyt jelent egy kinyíló ajtó vagy egy hirtelen tolató jármű, mint a mögötted haladó, aki már messziről lát.
   
 • Lassan közlekedj, ne rohanj! 
  Mindig csak olyan gyorsan tekerj, hogy tudj reagálni az esetleges veszélyforrásokra. Egy belvárosi szűk utcában, ahol kétoldalt autók parkolnak, nyilván nem szabad olyan gyorsan menned, mint városon kívül az országúton, ahol kilométerekre nincs sehol semmi akadály.

 


Tetszett a cikk? Maradjunk kapcsolatban!

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

Oszd meg a cikket, ha egyetértesz céljainkkal!

 

 

Töltsd le a teljes Kisokost PDF formátumban!