Facebook Instagram Youtube
Kisokos főoldal

A KERÉKPÁR BEÁLLÍTÁSA

Címkék: gyakorlati tanácsok Kisokos tanácsok tippek

A kényelmetlenségek elkerülése érdekében érdemes pár percet a nyeregmagasságra és vízszintes elhelyezésére szánni. Válassz igényeidhez és magasságodhoz megfelelő kerékpárt. Kerékpárvásárlási tanácsainkat és mérettáblázatunkat itt találod.

Kezdő lépések:

Emeld csípőd magasságába a nyerged, majd ülj fel rá!

Ellenőrzés 1:

Olyan magasra állítsd az ülést, hogy lábujjhegyen, de mégis sta- bilan tudj támaszkodni.

Ellenőrzés 2:

Akkor jó a nyeregmagasság, ha a pedál legalsó állásánál a lábad lazán, de szinte teljesen nyújtva, csípőd pedig vízszintesen van. Ha a térdednél jobban behajlik a lábad, emelj az ülésen, ha meg- billen a csípőd, engedd lejjebb az ülést!

Figyelj, hogy a nyeregcsövet ne húzd magasabbra a rajta lévő jelzésnél!

Nyereg rögzítése a nyeregcsövön

A nyerged akkor van jó helyen, ha – vízszintesen lévő hajtókaroknál – az elöl lévő pedálod közepe egy vonalban van ugyanazon lábad térdével. Ha térded a pedál közepe előtt van, akkor a nyerget hátrébb, ha a térded hátrébb van a pedálnál, akkor a nyerget előrébb csúsztassuk.

A talppárnádat helyezd a pedál közepére, a nyerget vízszintesen szereld fel.

Nemcsak a nyereg magasságát és annak vízszintes pozícióját, hanem dőlésszögét is állíthatod, állítható a kormány magassá- ga és néhány kerékpáron a kormányszár (stucni) dőlésszöge is. Néhány centi is sokat számíthat az egészséges, kényelmes és hatékony bringázás eléréséhez!


Figyelem

Támogasd adód 1%-ával a Magyar Kerékpárosklub bringás fejlődésért végzett munkáját!


Oszd meg kerékpáros élményeidet

Használd instagramon fotóid alatt a #kerekparosklub hashtaget és oszd meg a többiekkel merre tekertél, milyen kerékpáros fejlesztésekben botlottál a városban vagy ha részt vettél egy kerékpárosklub által szervezett rendezvényen.