Támogasd adód 1%-ával a klubot!

Hogyan öltözz

Nyugodtan kerékpározhatsz abban a ruhában, amiben amúgy is elindulnál. Átlagos városi távokon, átlagos városi biciklivel nem kell a közlekedési módhoz öltöznöd, nyugodtan öltözz az úticélodhoz.

Figyeljünk a lobogó vagy elálló ruharészekre, nehogy a kerék vagy lánc bekapja őket. Hagyományos és kiváló módszer a nadrág szárának lefogására a ruhacsipesz, gumi, tépőzár, de olcsón lehet kapni bokára pattintható fényvisszaverős szalagot is. A szoknyavédő pedig megakadályozza, hogy a szoknya becsípődjön a küllők közé.

Hidegebb időben öltözködj rétegesen, hogy ha meleged lenne útközben le tudj venni néhány ruhadarabot. Télen sem lehetetlen a tekerés, ekkor azonban fokozottan ügyelj az izüleleteidre! Mindenképp húzz kesztyűt, a térded és a derekad pedig lehetőleg még egy réteggel védd - lehet kapni kifejezetten kerékpáros térd- és derékmelegítőket, amikben kényelmesen lehet tekerni.

A téli tekerésről még itt olvashatsz többet.

Ha esik, a megfelelő sárvédő és az esőkabát kombinációja csodákra képes! 

Tudtad?

A bizonyíték arra, hogy kerékpáron közlekedve sem vagyunk kénytelenek túlzó kompromisszumok meghozatalára az öltözködésben a cyclechic.hu oldal és Instagram, ahol a szerkesztők teljesen hétköznapi emberek példáján keresztül mutatják be, hogy miként lehetünk általános utcai öltözetben kétkeréken is stílusosak.

 

 


Tetszett a cikk? Maradjunk kapcsolatban!

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

Oszd meg a cikket, ha egyetértesz céljainkkal!

 

 

Töltsd le a teljes Kisokost PDF formátumban!