Facebook Instagram Youtube
Kisokos főoldal

HOGYAN ÖLTÖZZ

Címkék: gyakorlati tanácsok Kisokos öltözködés tanácsok tévhitek tippek

Nyugodtan kerékpározhatsz abban a ruhában, amiben amúgy is elindulnál. Akár öltönyben vagy magassarkúban is. Ha technikai ruházatban érzed jól magad, akkor pedig abban; de átlagos közlekedési távolságokra nincs szükség semmilyen speciális ruházatra.

Figyeljünk a lobogó vagy elálló ruharészekre, nehogy a kerék vagy lánc bekapja őket. Hagyományos és kiváló módszer a nadrág szárának lefogására a ruhacsipesz, befőttesgumi, tépőzár, de olcsón lehet kapni bokára pattintható fényvisszaverő szalagot is. A bicikli hátsó kerekére szerelhető szoknyavédő megakadályozza, hogy a szoknya becsípődjön a küllők közé.

Hidegebb időben öltözködj rétegesen, hogy ha meleged lenne útközben, le tudj venni néhány ruhadarabot. Télen sem lehetet- len a tekerés, ekkor azonban fokozottan ügyelj az ízületeidre! Mindenképp húzz kesztyűt, a térded és a derekad pedig lehetőleg még egy réteggel védd – kifejezetten kerékpáros térd- és derékmelegítők is kaphatók, amikben kényelmesen lehet tekerni.

Ha esik, a megfelelő sárvédő és az esőkabát kombinációja csodákra képes! A kapucni viselete azonban kerülendő, mert nagyon sok teret kitakar a látómeződből!

A téli tekerésről még itt olvashatsz többet. Ha esik, a megfelelő sárvédő és az esőkabát kombinációja csodákra képes!


Tudtad?

Kerékpáron sem kell kompromisszumokat kötni az öltözködésben, biciklin is lehetsz stílusos, sőt a bringa maga egy stíluselem!


Figyelem

Támogasd adód 1%-ával a Magyar Kerékpárosklub bringás fejlődésért végzett munkáját!

Oszd meg kerékpáros élményeidet

Használd instagramon fotóid alatt a #kerekparosklub hashtaget és oszd meg a többiekkel merre tekertél, milyen kerékpáros fejlesztésekben botlottál a városban vagy ha részt vettél egy kerékpárosklub által szervezett rendezvényen.