Facebook Instagram Youtube
Kisokos főoldal

TEENDŐK BALESET ESETÉN

Címkék: baleset gyakorlati tanácsok Kisokos tanácsok tippek

A körültekintően és figyelmesen közlekedőkkel is történhetnek balesetek, legyen szó hivatásos sofőrről vagy hétköznapi közlekedőről. Ezért fontosnak tartottuk összefoglalni, hogy mi a teendőd, ha esetleg egy baleset részese lennél.

A balesetben érintett valamennyi jármű vezetője köteles:

  • Megállni.
  • A balesetben megsérült személynek segítséget nyújtani.
  • A további baleset elkerülésére mindent megtenni.

Személyi sérüléssel járó baleset esetén a mentők után mindenképp értesítsd, és várd meg a rendőrséget. Sokszor az ütközést követő sokk és adrenalin miatt nem veszi észre az ember, hogy komolyabb baja lett, vagy hogy a kerékpárja nagyobb kárt szenvedett. Ilyenkor a vétkes vezető sokszor megígéri, hogy majd kifizeti a károd, elérhetőséget cseréltek, és aztán soha többet nem látod, ragaszkodj rendőrhöz.

A balesetben a baleset okozójának kell megtérítenie a keletkező költségeket. A járművekben keletkező károkat ugyancsak a baleset okozójának kell állnia. A kártérítési igényünket azonban általában csak a baleseti jegyzőkönyv alapján tudjuk érvényesíteni. Ha a balesetnek voltak szemtanúi, kérjük el a lakcímüket és telefonszámukat, hogy vitás helyzetben segíthessenek. A balesetekkel kapcsolatos jogi ügyekben tagjaink kérhetik a Magyar Kerékpárosklub jogászának - tagjaink számára ingyenes - segítségét!

Tudtad?

Ha Te vagy a hibás, neked kell minden kárt kifizetned. Már egy horpadás a kocsin többszázázres tételt jelenthet, amihez hozzájön még a saját károd. Ezért ajánljuk klubtagjainknak a teljes felelősség- és balesetbiztosítást, amihez már akár félmillió forint értékig kárhetsz lopásbiztosítást is. A részleteket megtalálhatod a honlapunkon.

Vállalati főtámogatónk és tagjaink biztosítója a:

Természetesen több piaci szereplő is kínál kerékpáros biztosítást - néhány lakásbiztosításban is van erre vonatkozó pont. Érdeklődj biztosítódnál!Figyelem

Támogasd adód 1%-ával a Magyar Kerékpárosklub bringás fejlődésért végzett munkáját!


Oszd meg kerékpáros élményeidet

Használd instagramon fotóid alatt a #kerekparosklub hashtaget és oszd meg a többiekkel merre tekertél, milyen kerékpáros fejlesztésekben botlottál a városban vagy ha részt vettél egy kerékpárosklub által szervezett rendezvényen.