Facebook Instagram Youtube
Kisokos főoldal

SISAK

Címkék: bukósisak gyakorlati tanácsok Kisokos sisak tanácsok tippek

A kerékpáros sisak használata csak egyetlen esetben, lakott te- rületen kívül 40 km/h feletti sebességgel haladva kötelező. Ezt leszámítva mindenkinek a saját döntése a sisakviselés. Sportoláshoz és 14 év alatti gyerekeknek ajánljuk.

A fejvédők közötti különbségek leginkább a komfortérzetben vannak. Az olcsóbb is megvédi a fejet, de kényelem szem- pontjából nem mindegy, hogy a sisak milyen nehéz vagy hány szellőzőnyílással rendelkezik. Mindig csatold be, és rögzítsd megfelelően, különben többet árt, mint használ! A következő négy lépéssel állítsd magadra a megfelelő méretű sisakot:

1. a sisak és a szemöldököd között kb. 2 ujjnyi távolság legyen

2. a rögzítőpántok a füled alatt egyujjnyira formáljanak V-alakot

3. a bekapcsolt pántok és az állad közé éppen csak férjenek be az ujjaid

4. a tarkónál lévő állítógombbal annyira szorítsd meg a sisakot, hogy az minimálisan mozoghasson a fejeden, de a pántok ki- kapcsolt állapotában, előredőlve se essen le a fejedről

Hangsúlyozzuk, hogy a veszélyek ellen az igazi védelem a kerék- páros tudása, figyelme és előrelátása, azaz a defenzív közlekedés. A sisak a komolyabb balesetek ellen nem véd, így sisak használata esetén is legyünk mindig körültekintőek!

Tudtad?

Hollandia és Dánia városaiban, ahol arányaiban az egyik legmagasabb a kerékpározók száma a világon, a napi közlekedéshez szinte alig hordanak sisakot az emberek – ugyanakkor itt történik arányaiban a legkevesebb kerékpáros baleset és haláleset. Minél magasabb a kerékpárral közlekedők száma egy városban, annál biztonságosabbá válik a kerékpáros közlekedés – ez egy brit tanulmány konklúziója, amiről további részleteket találhatsz honlapunkon.


Figyelem

Támogasd adód 1%-ával a Magyar Kerékpárosklub bringás fejlődésért végzett munkáját!


Oszd meg kerékpáros élményeidet

Használd instagramon fotóid alatt a #kerekparosklub hashtaget és oszd meg a többiekkel merre tekertél, milyen kerékpáros fejlesztésekben botlottál a városban vagy ha részt vettél egy kerékpárosklub által szervezett rendezvényen.