Facebook Instagram Youtube
Kisokos főoldal

KERÉKPÁROSKLUB KISOKOS: HOGYAN KÖZLEKEDJ

Címkék: gyakorlati tanácsok Kisokos tanácsok tippek

Tartalom - HOGYAN KÖZLEKEDJ

A Kerékpárosklub Kisokos harmadik részében azt írjuk le, hogy mik azok a nagyon fontos íratlan szabályok, amelyeket érdemes és fontos tudni a biztonságos közlekedéshez. A KRESZ szabályok mellett fontosnak tartjuk összefoglalni azokat a viselkedési mintákat, amelyek megkönnyítik és biztonságosabbá teszik a közúti kerékpáros közlekedést.

A legfontosabb elv, hogy légy együttműködő, ne okozz mások számára veszélyes vagy ijesztő helyzeteket.

Alapgondolataink: légy kiszámítható, mindig látszódj, teremts szemkontaktust, ne haladj szorosan az út jobb szélén, és ne bringázz a járdán.

Ezek kifejtése után konkrét közlekedési helyzeteket elemzünk, melyekben leírjuk, hogy mikor mire kell különösen ügyelned.

A jobb oldali navigációs menü segítségével lapozgathatod Kisokosunkat. A papíralapú verzióhoz adományért cserébe hozzájuthatsz irodánkban, valamint PDF formátumban is letöltheted oldalunkról ingyen.

Tartalom - HOGYAN KÖZLEKEDJ

Támogasd a bringás fejlődést!

Csatlakozz a Kerékpárosklubhoz, csináljunk együtt bringás országot Magyarországból!


Oszd meg kerékpáros élményeidet

Használd instagramon fotóid alatt a #kerekparosklub hashtaget és oszd meg a többiekkel merre tekertél, milyen kerékpáros fejlesztésekben botlottál a városban vagy ha részt vettél egy kerékpárosklub által szervezett rendezvényen.